Topul județelor cu cele mai multe medii de 10 la BAC – Sălajul pe locul 2 în Transilvania

M

La Bacalaureat 2022 s-au înregistrat 162 de medii de 10, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 30 dintre ele au fost în București.

Potrivit ministrului, au fost și județe în care nu au fost înregistrată nicio medie de 10.

Astfel, județele cu cele mai multe medii maxime sunt București, cu 30 de medii, Prahova, cu 15, Galați și Vâlcea, cu câte 9, Cluj și Iași, cu câte 8.

Județul Sălaj a reușit o performanță notabilă anul acesta, obținând 4 medii de 10 la Bacalaureat, fiind fruntașe la nivel național și pe locul 2 în Regiunea de Nord Vest a țării, peste Bihor.

Cele patru note de 10 obținute în Sălaj la Bacalaureat sunt – trei eleve de la Colegiul Național „Silvania” Zalău – Irina Oltean, Iulia Chiș şi Szilágyi Abigél – şi o elevă de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei: Lorena Buzea.

În opt județe nu s-a înregistrat nicio medie de 10. Acestea sunt Alba, Brașov, Argeș, Timiș, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Tulcea.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că peste 89.000 de candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2022. Rată de promovare din acest an este de 73,3% – cel mai ridicat nivel de promovare din ultimii 10 ani.

Rezultatele la Bacalaureat 2022 au fost publicate pe bacalaureat.edu.ro. Rezultatele la BAC 2022, pe județe, le găsiți și pe Digi24.ro. Rezultatele la BAC 2022 sunt în format anonimizat, ceea ce înseamnă că pe pagina online dedicată apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *