Topul parlamentarilor sălăjeni în 2024 – Florian Neaga, printre cei mai harnici

Sălăjenii sunt reprezentați în Parlament, de la finele anului 2020, de patru deputați și de doi senatori. Unii au avut un an prosper și au fost mai harnici decât în anul precedent, însă alții nu au fost atât de vocali precum colegii lor. Cu toții au ajuns la pupitru, adunând împreună minute bune, și au fost cosemnatari ai unor propuneri legislative. Iată mai jos cum s-au prezentat parlamentarii în acest an de mandat. 

Florian Neaga (PSD), Lucian Bode (PNL), Seres Denes (UDMR) și Prunean Alin (REPER)  sunt cei patru deputați de Sălaj.

Activitatea parlamentară în cifre, mandat 2020 – prezent:

Lucian Bode, deputat PNL, inginer de profesie, a avut 157 de luări de cuvânt în 22 de ședințe, a semnat 16 propuneri legislative din care 5 promulgate legi. A vorbit în total 2 ore, 46 de minute și 51 secunde, iar asta îl face să fie cel mai vocal dintre cei 4 deputați de Sălaj.

Florian Neaga, deputat PSD, medic de profesie, a avut 22 de luări de cuvânt în 22 de ședințe, a făcut 18 declarații politice, a depus 38 de declarații politice în scris, a semnat 88 de propuneri legislative din care 30 promulgate legi și a inițiat o lege. A pus 32 de întrebări și interpelări și a votat 6 moțiuni. A vorbit în total 1 oră, 7 minute și 37 secunde. 

Seres Denes, deputat UDMR, avocat de profesie, cel mai longeviv parlamentar din actuala legislatură și cu cea mai bogată experiență. A avut 12 luări de cuvânt în 11 ședințe. În calitatea de chestor a luat cuvântul de 29 de ori în Biroul Permanent în 25 de ședințe. A semnat 81 de propuneri legislative din care 26 au fost promulgate legi. A pus 11 întrebări și interpelări. A vorbit în total 13 minute și 14 secunde.

Prunean Alin de la REPER, a avut 22 de luări de cuvânt în 20 de ședințe. A făcut 2 declarații politice. A semnat 140 de propuneri legislative din care 26 promulgate legi. A iniția 4 legi. A pus șapte întrebări și interpelări. A votat 6 moțiuni. A vorbit în total 45 minute și 53 secunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *