Transport de lemne ilegal identificat de poliţiştii din Jibou

În perioada 4-5 mai a.c., poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou, împreună cu colegii lor de la Serviciul de Ordine Publică, au desfăşurat o acţiune în localitatea Surduc pentru combaterea delictelor silvice.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8000 de lei, au indisponibilizat un vehicul (remorcă) şi au ridicat, în vederea confiscării, peste 28 de metri cubi de material lemnos.

De asemenea, a fost constatată şi o infracţiune de transport cu orice mijloace de transport al materialului lemnos în cantitate de peste 10 metri cubi neînsoțit de documente specifice din care să rezulte cu legalitatea provenienței acestora.

 

Exemplu:

Doi conducători auto, din judeţele Satu Mare şi Buzău, transportau cu autovehiculele (autoutilitare şi remorci) peste 64 de metri cubi de masă lemnoasă.

Din verificări a reieşit că unul dintre şoferi nu avea aviz de însoţire pentru cantitatea de peste 20 de metri cubi de lemne, iar cel de-al doilea nu avea aviz pe cantitatea de peste şapte metri cubi.

Marfa a fost ridicată, în vederea confiscării, o remorcă a fost indisponibilizată, iar şoferii au fost sancţionaţi contravenţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *