Trei dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

►Poliţiştii Biroului Rutier a oprit la data de 16 aprilie 2021, puţin după miezul nopţii (ora 00.08), prin localitatea Crişeni, un autoturism condus de un tânăr de 23 ani.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că şoferul avea dreptul a conduce suspendat.

A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

►Sâmbătă, 17 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, pe Drumul Judeţean 108 E, prin localitatea Traniș, comuna Năpradea, poliţiştii din Jibou au oprit pentru control o maşină condusă de un tânăr de 28 ani, din judeţul Maramureş.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolmie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că şoferul avea permisul de conducere reţinut.

Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drmurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

►În aceeaşi zi (17 aprilie a.c., ora 20.00), pe Drumul Judeţean 108 B, prin localitatea Someş Guruslău, un tânăr de 30 ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce conducea un moped neîmatriculat.

De asemenea,  participantul la trafic nu deţinea nici permis de condcere, iar la testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunile de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unul vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *