Trei oferte pentru construirea centurii ocolitoare Zalău – Hereclean – Crișeni

Directorul ADI Zona Metropolitană Zalău, Cristian Taloș, a prezentat recent stadiul actual al proiectului „Varianta ocolitoare Zalău Nord – Alternativă pentru descongestionarea traficului pe DN1H în localitățile Zalău, Crișeni, Hereclean”.

La data de 26.10.2022 a fost republicată pe SEAP licitația pentru servicii de elaborare PUZ, SF, PAC/DTAC, PTE și asistență tehnică din partea proiectantului.

La această licitație s-au înscris trei ofertanți, termenul maxim de evaluare a ofertelor fiind 1 aprilie 2023.


„Este un proiect foarte important, având drept scop fluidizarea traficului în Zalău, la intrarea dinspre Crișeni, pe DN1H, la ieșirea spre comuna Hereclean, în interiorul localităților Crișeni și Hereclean și scoaterea traficului greu din localitatea Crișeni, realizând legătura cu primul tronson al centurii Zalău. 

Această centură va avea lungimea totală de 8,066 kilometri, din care 0,564 km sunt pe teritoriul administrativ al mun. Zalău, 6,8 km pe teritoriul comunei Crișeni și 0.702 km pe teritoriul comunei Hereclean.

Valoarea totală a întregului proiect este de 44 mil. euro și este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POIM 2014 – 2020″, transmite directorul executiv al ADI ZMZ, Cristian Taloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *