Trei șoferi din Sălaj și Maramureș prinși de Poliție în trafic cu alcool sau droguri la volan

Trei persoane, din judeţele Sălaj şi Maramureş, au fost depistate la sfârşitul săptămânii trecute de către poliţiştii din Sălaj în timp ce circulau cu autovehiculele pe drumurile publice, deşi nu aveau acest drept. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Primul ghinionist a fost un maramureşean de 24 de ani. La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 4:29, poliţiştii din Cehu Silvaniei l-au oprit în trafic, în timp ce conducea autoturismul pe strada Gheorghe Pop de Băseşti.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Câteva ore mai târziu (3 aprilie a.c., ora 7.47), tânărul a fost depistat, tot pe strada Gheorghe Pop de Băseşti, în timp ce conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, dreptul de a conduce fiindu-i suspendat.

În aceeaşi zi, poliţiştii de ordine publică, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, au oprit, pentru control, un tânăr de 20 de ani, din comuna Meseşenii de Jos, care circula cu motoscuterul pe bulevardul Mihai Viteazul.

Din verificările efectuate a reieşit că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul nu este înmatriculat/înregistrat.

De asemenea, la testarea cu alcooltestul a rezultat o valoare pozitivă, respectiv 0,28mg/l alcool pur în aerul expirat.

După-amiază (3 aprilie a.c., ora 16.30) poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe Drumul Naţional 1H, prin localitatea Var, un jibouan de 22 de ani.

Testarea cu aparatul Drugtest a evidenţiat prezenţa unor substanţe psihoactive.

Conducătorul auto a fost condus la spital, pentru recoltare de probe biologice, în vederea determinării cantităţii de substanţe psihoactive din organism.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor, materialul probator va fi înaintat unităţilor de parchet competente cu propuneri legale.

Supravegherea traficului rutier rămâne în continuare în atenţia poliţiştilor, principalul obiectiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj fiind prevenirea accidentelor grave de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *