UDMR sprijină administrațiile locale cu 3 miliarde de lei

ℹ️ Astăzi, în ședința de Guvern, Executivul a aprobat Ordonanța de urgență care prevede finanțarea suplimentară, de la #MDLPA, a proiectelor aflate în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (#PNDL), etapa a II-a. Bugetul aprobat este de 3 miliarde de lei, anunță ministrul Cseke Attila.

🔵 Ministrul UDMR a adăugat că suplimentarea de buget este menită să acopere costurile majorării prețurilor materialelor de construcții și a salariilor. “Sprijinul financiar urmărește deblocarea acelor investiții care riscă să fie întrerupte din cauza cheltuielilor crescute. Avem în prezent 4.423 de investiții în diferite stadii de construcție. Sprijinim proiectele comunităților locale și am luat această măsură pentru a asigura finalizarea acestor investiții”, a subliniat Cseke Attila.

🔵 Beneficiarii care doresc suplimentarea sumelor alocate prin contractele de finanțare prin PNDL etapa a II-a trebuie să depună o solicitare, însoțită de o notă justificativă, în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei Ordonanțe de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *