Un bărbat suspect a vrut să răpească o elevă de clasa a III-a dintr-o școală din Zalău. Poliția caută făptașul

Un bărbat suspect care s-a prezentat drept jandarm a fost luni, 17 octombrie, la Școala Gimnazială Corneliu Coposu din Zalău, unde a încercat să inducă în eroare o învățătoare spunând că este tatăl unei eleve de clasa a III-a și că a venit să o ducă acasă.

Învățătoarea ar fi dus copilul în fața suspectului, dar fetița a refuzat să-l însoțească și a spus că nu merge acasă pentru că nu este el tatăl ei, moment în care suspectul a fugit.

Învățătoarea a povestit întâmplarea directorului unității de învățământ, care la rândul ei a sunat la Poliție și a anunțat cazul.

Pe grupurile de whatsup a părinților a apărut o înștiințare prin care profesorii roagă părinții să anunțe din timp dacă după copii vine altcineva decât părinții elevilor pentru a lua la cunoștință.


Redăm mesajul dat pe grupurile de whatsup de cadrele didactice către părinți: 

„Bună ziua,

Dragi părinți după incidentul de la o școală din Zalău, unde un jandarm fals a cerut învățătoarei să-i dea o fetiță de clasa a III-a pentru a o duce acasă la familia fetei, fetița nu la recunoscut și nu a acceptat să-l însoțească. Așa că învățătoarea a sunat familia și a aflat că nu au trimis pe nimeni să i-a copilul de la școală. Vă rugăm să ne informați despre cine i-a copii în lipsa dumneavoastră”.   


Cazul putea degenera dacă eleva pleca cu un individ a cărui intenții nu le cunoaștem. Chiar dacă de această dată nu s-a întâmplat nimic, autoritățile statului – Poliție, Jandarmerie, Poliția Locală – au datoria de a face toate demersurile pentru a indentifica persoana în cauză și să intensifice acțiunile în preajma unităților de învățământ în intervalele orare 12.00 – 16.00, atunci când copii părăsesc școala sau grădinița.

În zona Dumbrava nu este un caz singular când oameni dubioși, probabil cu suferințe psihice încearcă să abordeze copii minori, în special fetițe. Situații de acest fel au fost sesizate inclusiv la Poliția Municipiului Zalău – Biroul Ordine Publică, polițiști care din păcate au ridicat din umeri neputincioși, spunând în documente oficiale că nu pot face mare lucru pentru sancționarea bărbaților care fac astfel de gesturi și au un comportament deviat față de o fetiță minoră.


Poliția îl caută pe suspect, care este de negăsit

„La data de 17 octombrie a.c., ora 12:58, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au fost sesizați, prin apel 112, de către directoarea unei școli generale din municipiul Zalău cu privire la faptul că, în cursul zilei, la ora 12:00, la unitatea de învățământ s-a prezentat un bărbat suspect.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar, din relatările cadrului didactic, a reieșit că, în jurul orei 12:00, un bărbat, îmbărcat în ținută civilă, s-a prezentat la unitatea de învățământ spunând că este jandarm și că dorește să ajute o elevă de clasa a III-a, întrucât cunoaște că nu are o situație materială prea bună.

Cadrul didactic a insistat ca bărbatul să dea mai multe detalii privind identitatea sa, moment în care acesta a plecat.

Polițiștii au patrulat în zona respectivă, în vederea identificării bărbatului. Acesta nu a fost depistat, însă semnalmentele sale rămân în atenția polițiștilor.

Facem precizarea că polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău, împreună cu polițiști locali și jandarmi, sunt prezenți zilnic în zonele adiacente unităților de învățământ, în scopul descurajării comiterii oricăror fapte antisociale și pentru putea interveni cu operativitate, atunci când situația o impune”, transmite IPJ Sălaj.


Conducerea școlii asigură părinții că au fost luat toate măsurile pentru siguranța copiilor

„Având în vedere că în presă au apărut anumite articole referitoare la incidentul din școala noastră, vă aduc la cunostință ce anume s-a întâmplat.

În cursul zilei de luni, un bărbat care s-a dat drept un om al legii, a intrat în școală întrebând la secretariat despre o elevă a școlii noastre. Învățătoarea clasei din care face parte eleva, împreună cu directorul unității de învățământ au discutat cu persoana respectivă, pentru a afla legătura dintre acesta și elevă, neajungând la niciun rezultat.
Persoana a părăsit școala, cu toate că discuția nu era finalizată.
Conducerea unității de învățământ a sesizat Poliția Municipiului Zalău în legătură cu acest caz. În tot acest timp eleva a participat la ore, fără a fi expusă pericolului.
Vă asigurăm că în școală copiii sunt în siguranță, sub supravegherea cadrelor didactice și am luat toate măsurile pentru ca nimic din ce ar putea pune în pericol siguranța acestora, să se întâmple”, transmite Director, profesor Mona Pănican.

3 thoughts on “Un bărbat suspect a vrut să răpească o elevă de clasa a III-a dintr-o școală din Zalău. Poliția caută făptașul

  1. „fetița nu LA recunoscut”
    „sa I-A copilul”
    „cine I-A COPII”
    Daca așa a fost scris mesajul pe WhatsApp (!) de către cadrele didactice… nu ne mai mirăm că sunt toți mai mulți semi-analfabeti.

  2. Dacă un cadru didactic a scris anunțul de pe WhatsApp, recomand părinților să schimbe școala.

  3. Într-adevăr, dacă un cadru didactic a scris , într-un mic mesaj, atâtea greșeli de ortografie,vai de capul nostru și vai de el învățământ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *