Un gălățean a fost reținut de procurorii PT Sălaj pentru că a țepuit un sălăjean cu 21.000 lei

Săptămâna trecută, miercuri, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în București, la o persoană bănuită de comiterea mai multor infracțiuni.

Din cercetări a reieșit că, la data de 15 iulie a.c., un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Tecuci, județul Galați, ar fi indus în eroare, un bărbat, din județul Sălaj, prin aceea că i-ar vinde un autoturism, determinându-l pe „cumpărător” să-i transfere, într-un cont bancar, 21.000 de lei.

Persoana bănuită ar fi retras suma de bani, prin efectuarea de operațiuni repetate de retragere de numerar, fără acordul titularului contului respectiv.

În urma percheziției, au fost găsite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, respectiv carduri, telefoane mobile, articole de îmbrăcăminte, un grinder și substanțe vegetale, de culoare verde olive, cu miros înțepător.

Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centru de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sălaj, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Poliției Sectorului 3 -Serviciul de Investigații Criminale și ai Secției 13 Poliție din cadrul D.G.P.M.B.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Biroului de Analiză a Informațiilor din Sălaj.

Cercetările sunt continuate pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, în vederea documentării întregii activități infracționale.

Facem precizarea că, pe parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *