Un șofer din Cehu Silvaniei prins a doua oară beat la volan în nici un an de zile

O nouă infracţiune la regimul circulaţiei rutiere a fost depistată de poliţiştii din Cehu Silvaniei. Un bărbat din Zalău a fost identificat beat la volan.

La data 18 august a.c., ora 19:57, un bărbat,din municipiul Zalău, circula cu autoturismul pe strada Libertății, din localitatea Cehu Silvaniei.

La testarea cu alcooltestul efectuată de poliţişti a rezultat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, conducătorul auto avea dreptul de a conduce suspendat, tot pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani sau amendă, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Recomandăm în continuare tuturor participanţilor la trafic să respecte normele de circulaţie rutieră, indiferent de calitatea avută–conducător auto, pieton, biciclist etc.

Comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *