Un șofer prins beat de Poliție, a încercat să mituiască un polițist, dar a fost încătușat și reținut

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în dosarul nr. 73/P/2021, s-a dispus punerea în mișcare a actțiunii penale față de inculpatul PIF, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

In sarcina inculpatului P. I. F. s-a reținut faptul că, în vederea obținerii unei soluții favorabile într-un dosar penal în care era cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sun influența băuturilor alcoolice și având suspendat dreptul de a conduce, inculpatuls-a deplasat la data de 24 martie la sediul unității de poliție unde fusese citat ca suspect și, profitând de faptul că autoturismul agentului de poliție C. V. care instrumenta cauza era deschis, a pus în interior suma de 1200 lei și 750 euro. La scurt timp, inculpatul l-a anunțat pe polițist despre faptul că i-a pus în autoturism o sumă de bani și ulterior i-a promis că ăi va mai remite bani dacă va obține o soluție favorabilă în dosarul instrumentat de agentul de poliție.

La data de 25 martie Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj  a dispus reținerea inculpatului P.I.F. pentru 24 de ore, iar prin ordonanța din data de 26 martie 2021, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

„Încurajăm denunțarea acestor infracțiuni și manifestăm toleranță zero față de fenomenul corupției”, a declarat prim-procurorul PT Sălaj, Sorin Flonta. 


Precizăm faptul că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.