Un șofer sălăjean oprit cu focuri de armă de polițiști

Polițiștii Serviciului Rutier Sălaj au tras 17 focuri de armă pentru a opri un șofer din Sânmihaiu Almașului, care a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Tânărul de 25 de ani conducea un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare și era băut la volan.

Astăzi, 27 februarie, ora 16.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care circula pe Drumul Național 1F, în localitatea Zimbor, fără a avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare, conducătorul auto refuzând să oprească.

Astfel, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia pe Drumul Național 1G, spre localitatea Mierța, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei, fiind executate, în plan vertical, mai multe focuri de avertisment. În localitatea Mierța, comuna Cuzăplac, autoturismul s-a împotmolit pe un drum forestier, iar polițiștii l-au imobilizat pe conducătorul auto.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul a fost condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Sînmihaiu Almașului, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar la testarea cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *