USR cere demiterea ministrului de Interne, Cătălin Predoiu

USR cere demiterea de urgenţă a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, şi convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară pentru a corecta OUG 84/2024, care îi tratează drept “drogaţi” pe conducătorii auto care au consumat medicamente uzuale ca Paracetamol Parasinus, Nurofen sau sunt sub tratament pentru diabet.

“Înainte de a emite o ordonanţă abuzivă şi neconstituţională, Predoiu ar fi trebuit să se gândească la modul în care urma aceasta să fie aplicată. Este responsabilitatea Executivului Ciolacu să realizeze, înainte de a schimba regulile de testare, achiziţia de aparate pentru prelucrarea testelor şi angajarea personalului aferent”, se arată într-un comunicat al USR.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat că, încă din luna noiembrie a anului trecut, a atras atenţia că mii de teste efectuate cu aparatele Drugtest ale Poliţiei sunt fals pozitive şi “oameni cinstiţi sunt trataţi ca infractori de statul român, rămân fără permise de conducere şi li se întocmesc abuziv dosare penale”.

“Ciolacu nu îşi asumă responsabilitatea pentru deciziile catastrofale ale lui Predoiu şi promite dotări pentru creşterea capacităţii de prelucrare a testelor, doar că «ordonanţa drogaţilor cu Nurofen» produce deja efecte”, a continuat el.

La rândul ei, senatoarea USR Simona Spătaru, preşedinta Comisiei pentru constituţionalitate din Senat, a atras atenţia că ministrul Predoiu a eşuat în lupta cu drogurile şi, pentru că nu le poate ţine piept traficanţilor şi dealerilor, se “războieşte” acum cu şoferii care pot avea ghinionul de a face teste neconcludente.

“Predoiu şi şefii Poliţiei Române nu au curaj să se lupte cu reţelele de trafic de droguri, cu dealerii şi cu cei care aduc drogurile pe străzile şi cluburile din România. În schimb, Predoiu şi Despescu se războiesc cu cei pe care-i doare o măsea sau au răcit şi s-au urcat la volan. Dar Poliţia nu ar aresta vreun interlop care controlează reţele de distribuţie a drogurilor! Acesta este statul abuziv şi eşuat propus de PSD şi PNL”, a continuat ea.

De asemenea, Simona Spătaru a mai susţinut că una dintre cauzele actualei situaţii este provocată şi de faptul că Guvernul a ales să renunţe, practic, la orice urmă de transparenţă şi dezbatere publică şi a promovat o ordonanţă, adăugând că aberaţiile din actul legislativ pot fi corectate doar prin convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului.

Nu în ultimul rând, senatoarea USR i-a solicitat Avocatului Poporului să iasă din “adormire” şi să atace această ordonanţă la Curtea Constituţională.

One thought on “USR cere demiterea ministrului de Interne, Cătălin Predoiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *