USR PLUS acuză: „PSD și PNL refuză dreptul de a depune o moțiune de cenzură. E un abuz”

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a transmis, luni, că boicotarea ședinței BPR în care trebuia să fie stabilit calendarul dezbaterii și votului asupra moțiunii de cenzură reprezintă “un abuz constituțional fără precedent” și acuză PSD și PNL că refuză acest drept, scrie Digi24.ro

„Am asistat la un abuz constituțional fără precedent. Este prima dată în 31 de ani când parlamentarilor li se refuză dreptul la a depune moțiune de cenzură. Cei de la PSD și PNL au boicotat această ședință, pentru a nu permite desfășurarea calendarului de citire și dezbatere și vot a moțiunii.

Am văzut în Parlamentul ăsta niște zile negre acum mulți ani de zile, când Dragnea făcea absolut tot ce voia și n-avea niciun pic de respect pentru Constituție sau regulamente. Ce s-a întâmplat astăzi, din păcate se înscrie în același capitol.

PSD și PNL refuză dreptul parlamentarilor să depună o moțiune.

De astăzi, «echipa câștigătoare» are un nou membru – Marcel Ciolacu. Pare că a fost recrutat de domnul Cîțu și singura misiune a dânsului este să-l protejeze cât mai mult pe acesta la Palatul Victoria”, afirmat liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu.

Social-democrații au decis, luni, să boicoteze ședința Birourilor Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor unde se discuta introducerea moțiunii de cenzură pe ordinea de zi de dezbatere și vot în Parlament. Liderii PSD susțin că nu vor să “arbitreze” conflictul dintre PNL și USR PLUS în Guvern, deoarece nu fac parte din nicio tabără și cer susținere pentru propria lor moțiune de demitere a lui Florin Cîțu.

Majoritatea membrilor PSD s-au retras din ședința BPR. Astfel nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru votarea ordinii de zi.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, ceruse Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului acordarea unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură depusă de senatori și deputați USR PLUS și AUR. O parte din liberali susțin că semnăturile olografe depuse, care în parte erau scanate digital, nu sunt conforme.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a susținut în ședința BPR că doar semnatarii moțiunii de cenzură ar fi putut contesta propriile semnături.

Solicitarea lui Daniel Fenechiu nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată.

Parlamentarii PSD, apoi cei ai PNL, s-au retras din sală.

Ședința BPR va fi reluată marți.

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au fost convocate luni, pentru a trei oară, pentru a stabili calendarul dezbaterii moţiunii de cenzură depuse vineri noaptea de parlamentarii USR PLUS şi AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *