USR-PLUS cere PNL să-l demită din partid pe Mihai Chirica, primarul Iașului

Candidatul independent cu susținerea PNL, Mihai Chirica nu mai are voie să-și exercite funcția de primar al Iașului, după ce procurorii DNA l-au pus vineri sub control judiciar pentru 60 de zile, într-un dosar de corupție ce privește o afacere imobiliară, potrivit Presshub.ro.

Procurorii DNA arată că primarul este acuzat de infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției.

Ancheta penală îl vizează și pe fostul primar din Iași, Gabriel Harabagiu, rudă prin alianță cu primarul Mihai Chirica, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și uzurparea funcției, potrivit unui comunicat de presă al DNA.

„Am atras atenția liderilor PNL și în campania locală, când au ales să facă pact cu primarul Chirica de la Iași, să nu primească în partid pesediști și oameni care au un trecut tenebros.

Azi, Mihai Chirica tocmai a fost plasat sub control judiciar și a primit interdicție de a-și mai desfășura activitatea ca primar.

Sper ca PNL să nu procedeze ca PSD și să aștepte ca primarul lor să fie scos din primărie cu cătușe la mâini și să-l excludă de îndată. Iașul merită mult mai mult și cetățenilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a schimba de urgență un primar corupt”, transmite președintele USR PLUS, Dacian Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *