USR-PLUS Sălaj dă peste nas peneliștilor lui Bode pentru numirile politice în Consiliile de Administrație

Astăzi de la ora  12.00 a avut loc o nouă ședință a Consiliului Județean Sălaj în care au fost dezbătute nu mai puțin de 14 proiecte din cele 15 propuse inițial, un proiect fiind retras de pe ordinea de zi.

Președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu a lipsit, iar ședința a fost condusă de liberalul Claudiu Bârsan vicepreședinte. La prezidiu au mai stat vicepreședintele Robert Szilagyi și secretarul general al județului Cosmin Vlaicu.

Ședința nu putea să decurgă și fără bâlbâieli. Au existat proiecte retrase de pe ordinea de zi, semn că noua conducere PNL „nu prea știe carte”, în sensul că nu este pricepută în administrație.

Spiritele între taberele PSD și PNL s-au aprins la dezbaterea a două teme importante, respectiv alocarea unor sume de bani pentru un drum la care i sa retras finanțarea în urmă cu o lună, iar scandal mare a fost și la alegerea reprezentanților în Consiliile de Adminitrație, unde toate propunerile PSD au fost respinse pentru că nu au adunat voturile necesare.

10. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Judeţean Sălaj în Consiliul de administraţie al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Sălaj

La acest proiect PNL a propus-o pe Dana Crișan de profesie inginer, în schimb ce PSD a propus-o pe medicul Irimea Anca. Consilierul județean Dana Crișan este șefa femeilor liberale din Sălaj, numită recent directoare la ANIF.

Propunerea PSD medicul Irimea a primit 10 voturi, iar propunerea PNL inginerul Dana Crișan a primit 19 voturi pentru fiind reprezentantul CJ Sălaj în CA Casa de Pensii Sălaj.

Proaspăt ales deputat, Alin Prunean de la USR-PLUS a avut o intervenție prin care a taxat aceste propuneri politicianiste ale PNL și a recomandat ca pe viitor, în Consiliile de Administrație să fie propuși oameni cu pregătire în domeniul în care vor activa.

„Mi se pare destul de nepotrivit ca noi consilierii județeni suntem șefii unor instituții deconcentrate, după care suntem, consilieri județeni și după aia în urma unui vot ne trezim că suntem și membru într-un consiliu de administrație (C.A.) sau reprezentant în adunarea generală (A.G.A). Poate în perspectivă găsim soluții ca în aceste Consilii de Administrație Consiliul Județean să poată trimite oameni care au capabilități și competențe pe subiect. Știu că partidele care fac propunerile țin cont de expertiza pe care o au consilierii județeni, dar nu întotdeauna se poate întâmpla să ai oameni potriviți pe subiect”, a declarat deputatul Alin Prunean.  

11. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind numirea reprezentanţilor Consiliului Judeţean Sălaj în Consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău

Membrii sunt: Dimitriu Alexandru de la PNL a primit 19 voturi pentru, iar PSD și-a retras propunerea, lăsând un medic să reprezinte CJ Sălaj în CA la Spitalul Județean Zalău. Chende Ioan PNL a primit 19 voturi, Sojka Attila UDMR a primit 21 voturi pentru și Papp Zsolt UDMR a primit 20 de voturi.

12. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind desemnarea reprezentantului Consiliului Judeţean Sălaj în Adunarea generală şi în Consiliul de administraţie al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”

Proiect retras de pe ordinea de zi, deoarece potrivit legii președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu este reprezentantul de drept al CJ Sălaj în AGA și CA a ADI Transilvania de Nord.

13. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea componenţei nominale a Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Sălaj

Membrii sunt: Dan Tiberiu a primit 25 de voturi pentru și este noul component al comisiei.

14. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind desemnarea reprezentantului Judeţului Sălaj – Consiliul Judeţean Sălaj în Adunarea generală a Asociaţiei “Pactul Regional Nord – Vest pentru Ocupare şi Incluziune Socială”

Membrii sunt: Dori Toma UDMR a primit 19 voturi devenind membru titular, dar nu a fost ales un membru supleant.

15. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Judeţean Sălaj pentru a face parte din comitetul de organizare al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Sălaj

Membrii sunt: Bârsan Claudiu PNL a primit 22 de voturi pentru, Zaharia Marcel PNL 17 voturi, Dori Toma UDMR a primit 22 de voturi, Ardelean Cosmin USR-PLUS a primit 16 voturi.

One thought on “USR-PLUS Sălaj dă peste nas peneliștilor lui Bode pentru numirile politice în Consiliile de Administrație

  1. ce mai este și cu gunoiul de AUTORITATE TERITORIALĂ DE ORDINE PUBLICĂ? Trebuie desființată această autoritate care mănâncă bani degeaba !!! Banii noștri !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *