USR-PLUS Sălaj: La CITADIN Zalău – Leafă mare … din banul public

Din presa locală aflăm, tot mai des, despre cum se aruncă banii la una din firmele de casă ale Primăriei Municipiului Zalău: CITADIN SRL Zalău. Aceasta este firma care își desfășoară activitatea pe baza bugetului aprobat de primărie, respectiv din banii publici ai zălăuanilor.

În acest sens, cerem primarului Municipiului Zalău o reacție publică privind modul de administrare a acestei societăți și implicit al banului public.

Cerem clarificări la următoarele aspecte:
1. Care sunt criteriile de performanță după care conducerea CITADIN este răsplătită, în fiecare an, cu mii de euro bonus, cunoscându-se faptul că această firmă nu activează într-un mediu competitiv, ci realizează venituri din comenzile primite de la primărie iar directorii CITADIN încasează salarii la nivelul șefilor de companii multinaționale, ce realizează venituri anuale de zeci de milioane de euro?

Dacă la CITADIN salariile sunt întregite de zeci de sporuri și prime, în sectorul privat, salariile au început deja să intre la apă. Potrivit oamenilor de afaceri locali și ai angajaților din domeniul privat, care câștigă în functie de performanță, zălăuanilor le vor scadea semnificativ veniturile și în acest an. Mai puțin la Citadin, unde leafa și sporurile urcă în continuare.

Dacă, în sectorul privat, bonusurile se dau în funcție de performanțe și criterii clare, în cazul CITADIN, care sunt criteriile după care conducerea primește bonusuri de mii de euro, pe timp de criză economică, din banii zălăuanilor? 

2. Cât au costat cursurile de formare profesională din ultimii cinci ani? 
În ultimii cinci ani, s-au alocat pentru conducerea CITADIN din banii zălăuanilor, zeci de mii de euro pentru cursuri de formare profesională. În realitate erau #sejururi la mare, în hoteluri de 4 stele în sistem all-inclusive.
Chiar zilele acusrestea s-au achitat 1.600 de euro pentru un astfel de sejur, pe litoralul românesc, pentru doua persoane (?).
Domnule primar, mulți dintre copiii din Zalău au văzut marea doar din imagini, pentru că provin din familii modeste fără venituri #extra. Dar, uite că, din banii lor, primăria își permit să trimită în concedii de lux, directori, care, de altfel, câștigă bani frumoși.

3. Care este părarea conducerii Municipiului Zalău privind numirile pe criterii politice în Consiliul de Administrație al CITADIN? 

Zalăului îi lipsește, în comparație cu alte orașe, o strategie privind tinerii, o viziune privind promovarea și implicarea acestora în viața orașului. De asemenea, în Zalau nu există, așa cum sunt în alte reședințe de județ, un Centru de Informare şi Consiliere pentru Tineri, deși legislatia prevede acest lucru.

Asta în timp ce tinerii din PSD își împart banii și funcțiile în firma primăriei, CITADIN. Un exemplu concludent, în acest sens, semnalat de presa locală, este chiar semnarea de către președintele TSD Zalău a angajării în funcția de director tehnic al vicepreședintelui TSD Sălaj. Oare aceasta să fie #strategia de promovare a tinerilor din Zalău?

Proiecte propuse de USR PLUS Sălaj pentru Zalău au fost #refuzate constant pe motiv ca #nusuntbani. Vedem totuși că fonduri sunt când vine vorba de CITADIN.
Considerăm că e necesară încetarea risipei și a lăfăielii pe bani publici în Municipiul Zalău.
Banii noștri, ai contribuabililor, trebuie investiți în dezvoltarea orașului!

Comunicat de presă emis de USRPLUS Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *