USR Zalău: „Consilierii locali PSD și UDMR au votat azi împotrivă”

Consilierii locali PSD și UDMR au votat azi împotriva:

🔴 Votului zălăuanilor față de proiectele din Bugetarea Prticipativă

🔴 Fondului pentru rechizite în școlile zălăuane și dotarea cabinetelor medicale sanitare de strică necesitate

🔴 Majorării sumelor acordate din Bugetul Local pentru cultură și activități sportive susținute de organizațiile neguvernamentale

🔴 Suplimentării fondurilor de premiere pentru elevii zălăuani cu rezultate deosebite la învățătură

Consilierii locali USR au propus în ședința de azi (nr. 31 ianuarie 2023) a Consiliului Local Zalău amendamente privind cele menționate, dar consilierii PSD și UDMR nu au fost de acord cu acestea.

Au votat împotriva unor condiții mai bune în școli renunțându-se la suma de 100 de lei/elev acordată la început de an pentru eliminarea fondurilor de părinți, n-au acceptat nici suplimentarea fondurilor pentru cabinetele școlare chiar dacă sunt cabinete care au în dotare doar o sticluță de antitermic. În schimb, de anul trecut peste 400 de mii s-au cheltuit cu salariile personalului cinematografului Scala nedeschis încă publicului.

Au votat împotriva recompensării copiilor merituoși în favoarea sportivilor aduși de afară pentru a juca în liga a III-a.

Au votat împotriva sprijinirii sportului de masa și a activităților culturale din orașul nostru.

Și, deși zălăuanii au susținut cu mai multe voturi un proiect din Bugetarea participativă, s-a preferat un alt proiect, o altă statuie.

Toate amendamentele depuse de consilierii USR, singurii care au depus la Bugetul Local, n-au reușit să treacă #politic nici în această ședință chiar dacă erau în interesul cetățenilor.

Cei care formează majoritatea în Consiliul Local trebuie să înțeleagă că, deși au fost votați pe listele unui partid, în primul rând îi reprezintă pe zălăuani și interesele lor.

Comunicat de presă transmis de USR Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *