Vezi care este cel mai harnic parlamentar sălăjean de la începerea primei sesiuni parlamentare

Județul Sălaj este reprezentat în Parlamentul României de 7 sălăjeni, 5 deputați și doi senatori. Este vorba de deputații PNL Lucian Bode și Liviu Balint (ales în județul Dâmbovița), medicul Florian neaga PSD, Seres Denes UDMR și apicultorul Alin Prunean PLUS. Și doi senatori – profesoara Irina Kovacs UDMR și Cosmin Viașu USR.

Am verificat cele două site-uri a Camerei Deputaților și a Senatului, să văd ce activitatea au avut sălăjenii noștri din Parlamentul României.

Cum Lucian Bode a fost instalat ca ministru al Afacerilor Interne, făcând parte din executivul Guvernului, este parlamentarul cu cea mai puțină activitate din Parlament și este de înșeles de ce. Lucian Bode coordonează ministerul MAI și are destule sarcini, încât timpul alocat activităților din Parlament este redus.

 

Însă observăm o activitate bogată la deputatul Seres Denes UDMR, care face parte și din Biroul Permanent al Camerei Deputaților unde ocupă funcția de chestor. Seres Denes este cel mai experimentat parlamentar din actuala legislatură, având la activ 8 mandate de deputat și senator.

În prima sesiune parlamentară Seres Denes a depus două proiecte legislative:

1. BP61/17.02.2021
Propunere legislativă pentru completarea art.3 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal şi modificarea art.13 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală

2. BP62/17.02.2021
Propunere legislativă pentru completarea alin.(5) al art.34 din Legea nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Proaspăt intrat în Parlament, medicul Florian Neaga a început să muncească serios pentru interesul sălăjenilor. Activitatea parlamentară în cifre a deputatului PSD Florian Neaga: Luari de cuvânt: 1, Propuneri legislative iniţiate: 1, Întrebari şi interpelări: 1,
Moţiuni: 1.

Deputatul PLUS Alin Prunean a început sesiunea parlamentară cu trei propuneri legislative. Din cele trei legi propuse, una a fost deja respinsă definitiv, respectiv eliminarea pensiilor parlamentarilor.

1. 102/16.02.2021 L29/2021 Propunere legislativă pentru abrogarea Cap.XI din Legea nr.96/2006 privind statutul deputaţillor şi al senatorilor – respinsa
definitiv
2. BP61/17.02.2021 Propunere legislativă pentru completarea art.3 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal şi modificarea art.13 din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală
3. BP62/17.02.2021 Propunere legislativă pentru completarea alin.(5) al art.34 din Legea nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Deputatul sălăjean Liviu Balint ales pe listele PNL Dâmbovița ocupă funcția de secretar al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, iar în prima sesiune parlamentară din 2021 a depus deja un proiect legislativ nr. BP42/09.02.2021 Propunere legislativă pentru modificarea şi completraea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actelor de identitate ale cetăţenilor români.

Irina Kovacs senator UDMR este unul dintre cei mai activi parlamentari sălăjeni, având deja o propunere legislativă, dar și 10 luări de cuvânt în prima sesiune parlamentară. Irina Kovacs a propus un proiect legislativ nr. B23/2021 Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal.

Nici senatorul USR, Cosmin Viașu, nu a plecat degeaba în Parlament. Cosmin Viașu s-a dovedit a fi printre primii parlamentari cei mai activi în această sesiune,  înregistrând  o activitate parlamentară după cum urmează: Iniţiative legislative (1), Interpelări (1), Luări de cuvânt în plen (8).

Cosmin Viașu a propus un proiect legislativ pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiect care a trecut de votul final.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *