Vezi soluțiile și proiectele de investiții ale Primăriei Zalău pentru modernizarea cartierului Ortelec

Cum scapă cartierul Ortelec de condiția de Cenușăreasă și devine cu adevărat parte dintr-un Zalău modernizat, frumos și practic, ne explică viceprimarul Teodor Bălăel, care a găsit mai multe soluții și proiecte pentru a ridica standardele de viață în cartierul zălăuan.
Lucrările de anvergură pentru refacerea temeinică a tuturor arterelor importante din Zalău vor cuprinde în curând și străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului și Cetății, pentru care tocmai s-a aprobat în Consiliul Local o valoare totală a investiției de peste 26 de milioane de lei.
Ceea ce înseamnă că aceste străzi vor fi modernizate din temelii, la fel cum sunt modernizate cu bani europeni Simion Bărnuțiu, Voievod Gelu, Gheorghe Doja, Avram Iancu și, urmează, Corneliu Coposu.
„Vreau să ofer zălăuanilor câteva detalii-cheie, pentru că mă consider dator să fie bine informați despre ceea ce facem ca administrație și să fie siguri că avem o strategie clară în demersul nostru de a reconstrui Zalăul. Pentru că au fost prea mulți ani, până în 2016, în care nu s-a mișcat aproape nimic în oraș și avem mult de recuperat”, declară viceprimarul Teodor Bălăjel. 
Lucrările pe cele cinci străzi includ carosabilul și trotuare cu piste de biciclete pe toată lungimea. Cu canalizare pluvială refăcută și cu canale subterane pentru cabluri și conducte. Cele trei poduri de pe traseu – de pe strada Porolissum și de pe strada Cetății – vor fi și ele reconstruite. Vor fi amenajate pe acest traseu 12 stații de autobuz cu lungimea stației de 25 de metri și lățimea de trei metri. Dar și 407 de podețe care asigură accesul la toate proprietățile de pe traseu. Mă rezum la puține detalii tehnice, dar vreau să subliniez că va fi frumos și practic.
„Vom avea prin urmare un traseu refăcut ca la carte din centru până în capătul Ortelecului, cartier care scapă de condiția de Cenușăreasă a orașului și va fi cu adevărat parte dintr-un Zalău modernizat. Sunt nerăbdător să văd și acest mare proiect dus la bun sfârșit. Vom trece la execuția lui pe măsură ce Compania de Apă va avansa cu lucrările pe care le are de făcut la canalizarea menajeră pe acest traseu, care vor începe în primăvară”, mai spune vicele Bălăjel. 
Cu modernizarea zonei Scala, cu refacerea platoului de marmură, a străzi Unirii și a zonei centrale, cu continuarea refacerii și modernizării bulvardului, efectul cumulat va fi un Zalău primitor, civilizat, de care vom fi mândri cu toții.
„Mă lupt pentru asta și satisfacția mea va fi cu atât mai mare”, a conchis viceprimarul Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *