Vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilagyi, anunță că se toarnă asfalt pe DJ 108D între Cehu Silvaniei – Sălățig

Constructorul care execută lucrările de reabilitare a drumului județean DJ 108D – Crișeni – Dobrin – Sălățig – Cehu Silvaniei, a început să toarne asfalt pe porțiunea dintre Cehu ți Sălățig. Consiliul Județean Sălaj a alocat peste 10 milioane de euro pentru modernizarea și asfaltarea celor peste 22 de kilometri ce reprezintă DJ 108D, drum inclus în rețeaua TEN-T.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilagyi, care în cursul zilei de azi a vizitat șantierul și s-a asigurat că totul decurge conform planului. Liderul județului îndeamnă șoferii să aibă răbdare pe perioada cât drumul se află în reabilitare și dă asigurări că investiția va fi finalizată într-un timp cât mai scurt.

„Având în vedere că reabilitarea unui drum județean aduce mari dificultăți cetățenilor localităților pe raza căruia se efectuează lucrările, îi rugăm să aibă răbdare pe parcursul execuției. Pe tronsonul Cehu Silvaniei – Sălățig, constructorul a început lucrările de asfaltare. Sper ca lucrările să se avanseze într-un ritm accelerat în continuare! Iar Consiliul Județean Sălaj încercă să facă tot posibilul încât să terminăm lucrările cu cât mai puține inconveniențe posibile”, a transmis Robert Szilagyi, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj. 

În 2019 a fost semnat Acordul contractual pentru pentru realizarea proiectării și execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a celor peste 22 km ai tronsonului DJ 108 D situat între Crișeni (DN1H) și Cehu Silvaniei


Acest sector de drum județean face legătura între trei drumuri naționale/europene, respectiv DN 1H (Crișeni), DN 1F (E81) – incluse în rețeaua TEN-T și DN 1C (E58), reprezentând unica legătură a locuitorilor comunelor aflate pe traseul drumului (Crișeni, Dobrin, Sălățig), cu municipiul Zalău și orașul Cehu Silvaniei, respectiv cu drumurile europene și naționale din regiune (incluse în rețeaua TEN-T).

Cu o durată de 30 de luni, 4 luni fiind alocate realizării proiectării tehnice și alte 26 de luni execuției lucrărilor de modernizare și reabilitare, principalele categorii de lucrări vizate prin Acordul contractual semnat în 2019 sunt cele care vor asigura creșterea capacității portante a drumului, modernizarea structurii rutiere dar și asigurarea stabilității corpului drumului în zonele afectate de alunecări de teren sau în zonele cu cedări locale ale acestuia.

Sunt prevăzute, de asemenea realizarea de șanțuri – amenajarea podurilor și podețelor transversale existente sau realizarea de poduri și podețe transversale noi, dacă este cazul, realizarea de trotuare și amenajarea unor stații de autobuz și refugii în zonele unde acestea sunt necesare, precum și executarea lucrărilor de siguranță rutieră.

Proiectul de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ108D:Crișeni (DN1H) — Cehu Silvaniei (DJ196) are o valoare totală de peste 48.677.000 lei, respectiv peste 10.356.000 euro (aprox. 1 euro = 4,7lei) și este cofinanțat din FEDR – POR 2014 – 2020 (Fondul European de Dezvoltare Regională – Programul Operațional Regional 2014-2020).

Acesta se alătură celorlalte intervenții din această categorie, respectiv a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, demarate de către Consiliul Județean Sălaj.

Acestea se referă la aproape 162 km de drumuri județene care vor fi reabilitați și modernizați, reprezentând segmente situate pe traseele a 7 drumuri județene. 6 dintre acestea, dintr-un total de 7 proiecte de reabilitare și modernizare a unor tronsoane de drumuri județene, reprezintă proiecte derulate prin fonduri europene nerambursabile (FEDR POR 2014-2020), respectiv prin PNDL I (Programul Național de Dezvoltare Locală). Valoarea totală a acestor proiecte este de aproape 411.000.000 lei, cu o contribuție a Consiliului județean de peste 10.400.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *