Vicepreședintele CJ Sălaj, Szilagyi Robert, anunță că s-a semnat contractul pentru reabilitarea podului de pe DJ110

Vicepreședintele Consiliul Județean Sălaj, Szilagyi Robert Istvan, anunță că a fost semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul “Punere în siguranță podeț pe DJ 110, km 18+823”. Valoarea investiției este de 675.000 lei, TVA inclus, iar durata execuției de 12 luni.
Vicepreședintele Szilagyi Robert coordonează departamentele de investiţii şi programe publice din cadrul Consiliului Judeţean Sălaj.
Podețul este situat la circa 2,2 km de ieșirea din Carastelec spre DJ108F (Măeriște-Șimleu Silvaniei). Drumul județean DJ 110 pe care îl deservește, cu lungimea totală de 24,0 km, își are originea în Măieriște unde se desprinde din DJ 108 F și după ce traversează localitățile Doh – Dumuslău – Carastelec se reintersectează cu același drum județean DJ 108F.
„Podul de pe tronsonul de drum DJ 110 a fost atât de rupt din cauza alunecărilor de teren încât a fost necesar reabilitarea acestuia în cel mai scurt timp posibil. În acest sens, s-au finalizat studiile premergătoare lucrărilor și toate actele necesare pentru ca constructorul să înceapă reconstruirea podului pe 8 februarie”, a transmis vicepreședintele CJ Sălaj, Szilagyi Robert – președinte executiv UDMR Sălaj.
În data de 28.01.2021 s-a comunicat către Inspectoratul în Construcții al Județului Sălaj începerea execuţiei lucrărilor autorizate în data de 08.02.2021. Circulația a fost deviată pe o rută care ocolește podețul.
Pentru punerea în siguranță a podețului s-au realizat documentațiile tehnice necesare în vederea demarării cât mai urgente a execuției lucrărilor. Principalele categorii de lucrări ce urmează a se executa sunt:
– Realizarea variantei ocolitoare în conformitate cu legislația în vigoare;
– Reabilitarea structurii podețului și refacerea structurii rutiere
– Decolmatarea și regularizarea albiei în amonte și aval de podeț pe aprox. 50 m;
– Montarea parapetului metalic pietonal și resemnalizarea rutieră pe zona podețului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *