Viceprimarul Jiboului, Vlad Pașcalău, s-a întâlnit la Dubai cu familia regală a Emiratelor Unite Arabe

“Sunt român şi ca român mă socot buricul pământului. Că dacă n-aş fi român n-aş fi nimic. Sunt român prin vocaţie, că altfel nu pot să ies. Tot ceea ce gândesc devine românesc.” — Petre Țuțea.
Viceprimarul Jiboului, Vlad Pașcalău, se află timp de trei zile în Dubai unde a avut ocazia să promoveze obiectivele turistice din Jibou, Sălaj, dar și locuri speciale din Transilvania. Vlad Pașcalău este invitat VIP la Dubai la evenimentul Premiile World Fashion Festival, fiind parte din juriu alături de primarul Dubaiului și a familiei regale a Emiratelor Unite Arabe. Vlad Pașcalău a punctat și pe plan administrativ și vrea să realizeze înfrațirea între orașul Jibou și Dubai, primul pas fiind trimiterea unei scrisori de intenție către conducerea Dubaiului.
„Am fost onorat să particip la evenimentul World Fashion Festival Awards Dubai, sub egida proiectului #RomaniaFrumoasa, unde am reprezentat cu mândrie România și mai ales, județul Sălaj, despre frumusețile căruia le-am povestit tuturor celor cu care am interacționat pe parcursul șederii mele în Dubai.
M-am convins că județul nostru are un potențial turistic ridicat, datorită interesului pe care gazdele mele l-au manifestat pentru zona din care provin în momentul în care le-am arătat câteva fragmente din grandoarea pe care o au obiectivele turistice ale Sălajului: Grădina Botanică Vasile Fati, Grădina Zmeilor, Castrul Roman Porolissum, Cetatea Bathory pe care i-am invitat să le viziteze pentru a se convinge de unicitatea și frumusețea lor. Am rămas plăcut surprins de respectul și aprecierea pe care le au față de școala românească de medicină, pe care decid să o urmeze tot mai mulți tineri din Emirate.
Ulterior, la invitația șeicului Yousif Naeemat și a domnului Yaqoob Al Ali (Head of section at Dubai Municipality) am participat alături de delegația familiei regale a Emiratelor Unite Arabe, la deschiderea oficială a evenimentului.
Din recunoștință pentru primirea călduroasă și ospitalitatea pe care a manifestat-o asupra mea, i-am oferit prințului Hamdan bin Mohammed al Maktoum, cunoscut sub numele de Fazza, un tablou din mărgele lucrat de mâinile iscusite ale doamnei Margareta Muntean din orașul nostru, respectiv un tricou al echipei naționale de fotbal.
Dorindu-mi sa deschid noi posibilitati pentru raporturile de colaborare in domeniile comune de interes dintre orasul nostru si orasul Dubai, le-am adresat acestora o scrisoare prin care ne manifestam intentia de a incheia un acord de infratire intre cele doua orase”, a transmis viceprimarul Jiboului, Vlad Pașcalău. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *