Viceprimarul Teodor Bălăjel a verificat lucrările executate într-un proiect de peste 4 milioane de euro

Viceprimarul Zalăului, ing. Teodor Bălăjel a verificat azi încă o dată în teren lucrările pe strada Simion Bărnuțiu și pe strada Voievod Gelu, cu ocazia recepției acestora, ceea ce înseamnă că unul dintre cele mai mari proiecte din Zalău – reconstruirea în întregime a celor două artere – este complet realizat. 
Proiectul în valoare de peste 4 milioane de euro a fost finanțat cu bani obținuți din fonduri europene, peste 20 de milioane de lei. Potrivit viceprimarului Bălăjel este o sumă care reprezintă aproape jumătate din contribuțiile tuturor zălăuanilor la bugetul local într-un an.
Dar și lucrările pe cele două străzi au fost mari, cât se poate de cuprinzătoare, pentru că acestea au fost reconstruite la standarde europene moderne. De la carosabil, la trotuare pavate, cu piste de biciclete, la canalizare pluvială nouă, canale subterane pentru cabluri, ziduri de sprijin în multe locuri, amenajare peisagistică cu arbori ornamentali, mobilier urban, nouă stații de autobuz, inclusiv cu sisteme de eliberare automată a biletelor.
S-au trasat toate marcajele rutiere și a fost instalată semnalizarea rutieră pe toată lungimea celor două străzi. Totul! De la cap la coadă! Iluminatul public a fost și el înlocuit cu totul, este nou, cu LED, realizat în cadrul unui alt proiect. Trecerile de pietoni importante au și sistem de iluminare suplimentară pe timp de noapte.
Strada Simion Bărnuțiu este cea mai lungă din Zalău, cu mai bine de patru kilometri, de la Scala până în capătul cartierului Dumbrava Nord, la strada Industriilor, lângă Silcotub și Michelin. Este și cea mai circulată, pentru că face legătura între zona centrală a orașului și cartierele Simion Bărnuțiu și Dumbrava și este totodată strada pe care se află instituții cu mare adresabilitate, cum este Spitalul Județean, de exemplu.
Iar strada Voievod Gelu, care face legătura între Dumbrava și bulevard, pe lângă importanța utilității ei, este una dintre cele mai frumoase străzi din oraș, favorizată de peisajul cu verdeață, arbori ornamentali și copaci.
Avem alt confort pentru zălăuani pe cele două străzi, confort pe care oamenii îl apreciază, pentru că cetățeni au transmis acest lucru, în timpul vizitei în teren pe viceprimarul Teodor Bălăjel a făcut-o alături de echipa de tehnicieni.
„Pentru că îmi revine responsabilitatea în calitate de președinte al comisiei de recepție, m-am asigurat că totul este în bună ordine, În ultima perioadă s-au făcut corecții, mici defecte au fost remediate, și țin să dezvălui că pe parcursul lucrărilor am avut adesea discuții cu constructorul și știu că a ținut la calitate, a lucrat de calitate.
De altfel îi revine responsabilitatea garanției pe următorii cinci ani. Dacă firmele de utilități vor avea intervenții pe aceste străzi nu vor putea nicidecum să lase în urma lor situații neconforme cu standardele străzilor, pentru că nu vom permite să se piardă garanția constructorului”, a conchis viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *