Viceprimarul Teodor Bălăjel prezent la sfințirea casei parohiale din cartierul Ortelec

Duminică, 28 august 2022, Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din cartierul zălăuan Ortelec, Protopopiatul Zalău, unde a săvârşit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi și arhidiaconi, între care s-au numărat și Preacucernicul Părinte Adrian Onica, consilierul administrativ-bisericesc al Episcopiei Sălajului, Preacucernicul Părinte Septimiu Gudea, contabilul Episcopiei Sălajului și Preacucernicul Părinte Grigore Vid, protopopul Zalăului.

Din partea Primăriei Municipiului Zalău a participat viceprimarul Teodor Bălăjel. La eveniment a mai fost prezent și Alin Oros – directorul general SC Transurbis SA, locuitor al cartierului Ortelec și membru în corul bisericesc din Parohia Ortodoxă Ortelec.

Cu această ocazie, biserica a primit cel de-al doilea hram, luându-l ca ocrotitor pe Sfântul Ioan Rusul

La finalul Dumnezeieștii Liturghii, Preacucernicul Părinte paroh Doru-Vasile Gârboan a mulțumit Preasfinţiei Sale pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură, pe care l-a pus la sufletele celor de față și i-a oferit o icoană a Sfântului Ioan Rusul.

În continuare, Preasfinţitul Părinte Petroniu a oficiat o slujbă de binecuvântare la casa parohială, în urma lucrărilor de modernizare efectuate asupra acesteia.

„Am fost invitat duminică de către Părintele paroh Doru-Vasile Gârboan, în numele locuitorilor din Ortelec, la biserica „Nașterea Maicii Domnului”, unde Preasfinţitul Părinte Petroniu s-a aflat în mijlocul credincioșilor și a ținut Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi și arhidiaconi, ocazie cu care biserica a primit cel de-al doilea hram, luându-l ca ocrotitor pe Sfântul Ioan Rusul.

Dincolo de onoarea ce mi s-a făcut de fi invitat alături de enoriași la acest eveniment foarte important pentru comunitate, într-o atmosferă de mare liniștire sufletească, am trăit sentimentul deosebit al comuniunii spirituale cu locuitorii din cartierul Ortelec.
Mă face foarte optimist faptul că zălăuanii prețuiesc așa cum se cuvine morala creștină și că aceasta stă la temelia a tot ce întreprind. Lucru pe care dacă reușim să-l facem cu toții, de la oameni simpli la lideri ai comunităților, ne poate aduce mari împliniri și spiritual și în realizările noastre”, transmite viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *