Viceprimarul Zalăului, Nicolae Fazakas, a câștigat în instanță și i-a fost validat mandatul de consilier local

După ce inițial Judecătoria Zalău nu i-a validat mandatul de consilier municipal, actualul viceprimar Nicolae Fazakas – UDMR a atacat decizia la Tribunal. Astăzi magistrații Tribunalului Sălaj au făcut dreptate și au întors decizia Judecătoriei Zalău în favoarea viceprimarului Fazakas, astfel că i-a fost validat mandatul de consilier local Zalău pentru mandatul 2020-2024.

Este deja public faptul că PSD și UDMR și-au dat mâna pentru a continua colaborarea în viitorul mandat 2020-2024. Cei doi viceprimari cu care va lucra primarul Ionel Ciunt sunt: Nicolae Fazakas – UDMR va fi pentru al treilea mandat viceprimar al Zalăului, alături de social-democratul Teodor Bălăjel– care va fi viceprimar la al doilea mandat.

„Mă bucur pentru decizia luată de către judecători. Ca și până acum, voi lucra în continuare pentru zălăuani și pentru Zalău”, a declarat viceprimarul Zalăului, Nicolae Fazakas.

Un caz similar a fost și cel al primarului ales al Sibiului, Astrid Fodor, a fost validată în funcţie, marţi, de Tribunalul Sibiu, care a judecat apelul la decizia Judecătoriei care, pe fond, a invalidat mandatul acesteia, notează Agerpres. Potrivit unui comunicat al Tribunalului Sibiu, decizia de validare a mandatului lui Astrid Fodor este definitivă.

 

Judecătoria Sibiu a respins validarea lui Astrid Fodor în funcţia de primar al municipiului Sibiu, după ce Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că Fodor are interdicţie să ocupe funcţia timp de trei ani, adică în perioada 2020-2023, pentru că s-a aflat în stare de incompatibilitate între 2012 şi 2014, când a fost viceprimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *