VIDEO! „Atac la existența UE” – Cristian Terhes îi răspunde public Ursulei von der Leyen cu privire la dorința acesteia de impunere a vaccinării obligatorii în UE

Prin intentia declarata de a avea o discutie la nivelul UE despre „necesitatea” vaccinarii obligatorii, Ursula von der Leyen „pune la îndoială [în discuție] drepturile fundamentale ale fiecărui cetățean, ale fiecărei ființe umane care trăiește în Uniunea Europeană”, a spus europarlamentarul Cristian Terhes intr-o conferinta de presa din Parlamentul European pe care a avut-o cu inca patru europarlamentari.
„Întrebarea pe care o adresez cetățenilor europeni este: unde trageți linie? Unde faceți acel compromis? Cât de mult din această putere sunteți dispuși să o dați Comisiei Europene și birocraților nealeși să decidă, împotriva voinței voastre, cu ce să vă vaccinați ca să trăiți ca cetățeni liberi, dacă vă mai puteți numi astfel? Ceea ce [Ursula] face acum este un atac inclusiv la existența Uniunii Europene”, a mai spus europarlamentarul Cristian Terhes.
Impunerea vaccinarii obligatorii incalca Tratatul UE si Carta drepturilor fundamentale din UE, s-a mai aratat in conferinta.
„Ea pune în dezbatere, în discuție, temelia acestei Uniuni, care nu a fost fondată pe instituții sau guverne, ci a fost fondată pentru a oferi, așa cum spune Tratatul, un spațiu pentru cetățenii săi de libertate, securitate și jutiție. Cum mai poți avea justiție, cum mai poți avea securitate, dacă sunt violate drepturile fundamentale ale cetățenilor UE?”, a mai aratat Terhes.
Cei cinci europarlamentari si-au manifestat cu totii opozitia la initierea unei astfel de discutii, care, in fapt, priveste derobarea cetatenilor UE de drepturile lor fundamentale.
Cristian Terhes, alaturi de ceilalti colegi, vor continua demersurile in Parlamentul European pentru apararea drepturilor si libertatilor tuturor cetatenilor din UE.

Pentru referinta, prezentam in continuare traducerea in romana a conferintei de presa din Parlamentul European:
„Moartea unui om este o tragedie. Moartea a milioane de oameni este statistică.” Acesta este un citat atribuit lui Iosif Stalin.
În timp ce citeam acest citat, al Ursulei von der Leyen, a ceea ce a spun la acea conferință de presă din 1 decembrie 2021 de la nivelul Comisiei Europene, unde a spus, și repet: „Sunt 150 de milioane de oameni în Europa care nu sunt vaccinați.”, am fost complet șocat.
[Noi] când privim la cetățenii Uniunii Europene, vedem nu 150 de milioane de oameni care nu sunt vaccinați și pe ceilalți ca posibili vaccinați.
Vedem 400 de milioane de indivizi, persoane, cu drepturi fundamentale, care au dreptul și libertatea, sau cel puțin ar trebui să aibă, în actuala Uniune Europeană, pentru a decide dacă vor să-și administreze un tratament medical sau nu.
Așa că, această conferință de presă a președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este un punct de cotitură pentru civilizația vestică în Uniunea Europeană.
Când vorbim despre civilizația vestică, nu vorbim despre un loc geografic.
Vorbim, în schimb, despre un set de valori care au creat ceea ce numim astăzi Occident sau Lumea Vestică, la care se referă toată lumea.
[Un loc în care] miliarde de oameni din întreaga lume încearcă să ajungă.
Acesta este și motivul pentru care avem problema imigrării ilegale pe care o întâmpinăm peste tot.
Deoarece acesta este singurul loc din lume care a creat și continuă să creeze prosperitate pentru oameni, iar motivul pentru care face acest lucru este pentru că acceptă fiecare persoană și îi recunoaște aceste drepturi fundamentale pe care le avem cu toții.
Acesta este motivul pentru care oamenii nu încearcă să fugă în China sau Rusia, unde vedem dictaturi și tirani, ci oamenii de acolo încearcă să ajungă aici, deoarece caută libertate.
Așadar, ceea ce am auzit pe 1 decembrie schimbă…, este un element ce schimbă totul legat de Uniunea Europeană.
Am văzut în ultimii doi ani și jumătate, de când actualul președinte al Comisiei conduce Uniunea Europeană, atacuri incredibile asupra suveranității statelor membre ale Uniunii Europene.
Ceea ce vedem acum, însă, iar acest lucru este fără precedent, este că ea pune la îndoială, și aceasta este problema, și repet, ea pune la îndoială [în discuție] drepturile fundamentale ale fiecărui cetățean, ale fiecărei ființe umane care trăiește în Uniunea Europeană.
Pentru că dacă ea pune în discuție tema „haideți să vorbim despre vaccinarea obligatorie, haideți să avem o discuție”, o discuție despre ce?
[O discuție] despre forțarea oamenilor să facă ceva împotriva voinței lor?
Sau să le fie acceptată libertatea de alegere?
Și așa cum se procedează mereu în aceste instituții UE, totul este un compromis.
Am luat cu toții parte la dezbaterile din Parlament.
Tot ceea ce spun oamenii în aceste dezbateri și tot ce majoritatea dintre ei votează nu este despre alegerea dintre bine și greșit/rău.
Nu, totul e despre “haideți să găsim un compromis”.
Întrebarea pe care o adresez cetățenilor europeni este: unde trageți linie? Unde faceți acel compromis?
Cât de mult din această putere sunteți dispuși să o dați Comisiei Europene și birocraților nealeși să decidă, împotriva voinței voastre, cu ce să vă vaccinați ca să trăiți ca cetățeni liberi, dacă vă mai puteți numi astfel, cum a spus și Ivan.
Ceea ce [Ursula] face acum este un atac inclusiv la existența Uniunii Europene.
Deoarece, dacă aruncați o privire în Tratatul Uniunii Europene, articolul 3 spune următoarele, și citez: „Uniunea oferă cetățenilor săi un spațiu de libertate, securitate și justiție.”
Libertatea nu este un concept abstract.
Libertatea este individuală, este personală.
Guvernul nu poate spune: „Da, aveți de ales între A și B.”
Nu! Eu vreau să fiu cel care face aceste alegeri.
[Guvernul] trebuie să creeze un mediu în care eu îmi pot exercita dreptul de a alege.
Nu sunteți voi cei care îmi dați opțiuni ci eu cel care imi aleg propriile opțiuni.
Pentru noi, așadar, a fost uluitor să o auzim, chiar de la cea mai înaltă funcție din UE, pe Ursula von der Layen ieșind public și spunând: „Haideți să avem o dezbatere despre acel lucru.”
O dezbatere despre cum să răpim drepturile fundamentale ale tuturor oamenilor ce trăiesc în Uniunea Europeană.
Există un alt articol în Tratatul Uniunii Europene, articolul 6, care prevede următoarele, și citez:
„Uniunea recunoaște drepturile, libertățile și principiile prevăzute în Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene.”
Aceasta este prima pagină ale acestei Carte.
Primul articol vorbește despre demnitatea umană. După cum vedeți, nu vorbește despre stat. Nu vorbește despre Comisie, Parlament sau Consiliu.
Primul articol din Cartă subliniază rolul demnității umane și spune: „Demnitatea umană este inviolabilă. Ea trebuie respectată și protejată.”
Articolul 2 vorbește despre dreptul la viață.
Articolul 3, însă, spune următoarele și citez:
„Orice persoană are dreptul la integritate fizică și psihică.
În domeniile medicinei și biologiei trebuie respectate în special: consimțământul liber și în cunoștință de cauză al persoanei interesate, în conformitate cu procedurile prevăzute de lege˝.
Repet, consimțământul liber și în cunoștință de cauză al persoanei.
Acestea sunt valorile de bază, valorile fundamentale, care sunt temelia Uniunii Europene.
Acum, daca ea pune în dezbatere, în discuție, temelia acestei Uniuni, care nu a fost fondată pe instituții sau guverne, ci a fost fondată pentru a oferi, așa cum spune Tratatul, un spațiu pentru cetățenii săi de libertate, securitate și jutiție.
Cum mai poți avea justiție, cum mai poți avea securitate, dacă sunt violate drepturile fundamentale ale cetățenilor UE?
Am auzit și am văzut articole în media spunând: „Ei bine, câțiva oameni de dreapta contestă aceste lucruri.” Uitați-vă la noi!
Eu sunt, să spunem, de dreapta în Parlament.
Christine [Anderson] este de dreapta, Francesca [Donato] și Ivan [Sinčić], însă, fac parte dintre cei neafiliați.
Stasys [Jakeliūnas], însă, este de stânga. Din grupul verzilor.
Vedeți, aici nu este o chestiune de dreapta sau de stânga, ci de corect sau incorect/greșit.
Și, în mod clar, ceea ce Ursula von der Leyen face acum, este incorect/greșit pentru Uniunea Europeană și este incorect/greșit față de oamenii ce trăiesc în Uniunea Europeană.
Motivul pentru care am dorit să avem această primă conferință de presă despre ceea ce a spus este pentru a scoate în evidență această problemă, dar vă putem garanta că nu va fi ultima pe acest subiect.
În încheiere, aș vrea să mai adaug câteva lucruri.
Am fost prezent în această duminică [5 decembrie] la un protest foarte mare care a avut loc aici, în Bruxelles.
Marșul pentru libertate.
Peste 120.000 de oameni, după spusele oamenilor care s-au uitat, care au numărat persoanele, au fost prezente la această manifestație.
Vreau să felicit și să mulțumesc fiecărei persoane care a participat la această manifestație.
Mulți oameni au venit de la o distanță mare din Belgia și chiar din afara Belgiei.
Au venit aici, în Bruxelles, pentru a luat parte la marșul pentru libertate. Acești oameni au dorit să fie liberi.
Vor să facă propriile alegeri.
Am întâlnit în acest grup oameni care nu erau vaccinați. Dar am întâlnit și oameni care erau vaccinați, și pe care i-am întrebat: „De ce protestați?”
„Deoarece doresc să fiu liber. Vreau să-mi fac propriile alegeri. Nu vreau ca guvernul, Comisia, sau oricine altcineva, în special birocrații nealeși de popor, să mă forțeze, să mă constrângă să fac un lucru sau altul.”
Nu în ultimul rând, aș vrea să mulțumesc pompierilor care au condus mulțimea uriașă. Au făcut o treabă extraordinară, însă, din păcate, au fost întâmpinați cu tunuri cu apă în fața Comisiei Europene.
Ce m-a șocat când am ajuns acolo a fost că, Comisia Europeană era înconjurată de sârmă ghimpată.
Era Comisia Europeană, o linie de ofițeri de poliție echipați de război, un rând de sârmă ghimpată, și apoi oamenii.
Nu am mai văzut asemenea imagini în Uniunea Europeană. Noi, cei din Estul Europei, am mai văzut aceste imagini în trecut, dar nu aici.
Cum aceasta va fi ultima conferință de presă din acest an, vreau să vă spun tuturor, nu vă temeți!
Suntem aici să luptăm pentru voi!
Crăciun fericit și Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Vă mulțumesc!

Biroul de presa al europarlamentarului Cristian Terhes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *