VIDEO Autostrada Transilvania. Care este stadiul lucrărilor pe şantierul secţiunii Nădăşelu – Zimbor

M

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a publicat joi, pe Facebook, noi imagini de pe şantierul secţiunii Nădăşelu- Zimbor a Autostrăzii Transilvania.

Potrivit oficialului există o mobilizare foarte bună a constructorului pe acest tronson, aproximativ 1000 de muncitori şi 400 de utilaje lucrând acum în şantier.

„Mobilizare foarte bună a constructorului român pe şantierul secţiunii Nădăşelu- Zimbor a Autostrăzii Transilvania! Aproximativ 1000 de muncitori şi 400 de utilaje lucrează acum în şantier. Pe tronsonul cu o lungime de 30 de km stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 34%. Circulaţia pe această secţiune, finanţată prin PNRR, trebuie deschisă la începutul anului 2024.”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.

La sfârşitul lunii mai, Asociaţia Pro Infrastructură anunţa că Autostrada Transilvania este superbă, dar cu un munte de probleme. Potrivit sursei citate, constructorul era mobilizat excepţional, progresul fiind vizibil la fiecare 7-10 zile.

„AutostradaTransilvania: superbă, dar cu un munte de probleme. Vineri am făcut una dintre cele mai frumoase filmări ale noastre din toate timpurile, în 4K, pe toţi cei 42,3 kilometri ai sectorului Nădăşelu-Zimbor-Poarta Sălajului. Constructorul este mobilizat excepţional, progresul fiind vizibil la fiecare 7-10 zile. Se lucrează efectiv pe toate planurile, zi-lumină, de la piloţi foraţi la terasamente, de la săpături la elevaţii. Din păcate, poezia se opreşte aici, entuziasmul fiind tăiat de lista de blocaje majore.”, transmiteau reprezentanţii API pe Facebook.

Tronsonul  de autostradă Nădăşelu – Zimbor, parte a Autostrăzi Transilvania, are o lungime de 30 de kilometri, iar lucrările au început în februarie 2021. Constructor este UMB, care a câştigat şi licitaţia pentru realizarea următorului segment, Zimbor – Poarta Sălajului, pe o lungime de 12 kilometri.

A3 Nădăşelu – Zimbor:  

Sector: SECTIUNEA 3A SI SECTIUNEA 3B, SUBSECTIUNEA 3A2: NADASELU – MIHAIESTI SI 3B1: MIHAESTI ZIMBOR

Lungime: 30.06 km

Antreprenor: Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj

Valoare: 1.39 mld lei (fără TVA) / 9.6 mil euro per km

Contract semnat: 22 septembrie 2020

Durată: 12luni proiectare + 24 luni execuţie

Data finalizării: Q4 2023

A3 Zimbor – Poarta Sălajului:  

Sector: SUBSECTIUNEA 3B2: ZIMBOR – POARTA SALAJULUI

Lungime: 12,24 km   Antreprenor: Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade

Valoare: 680,40 mil lei (fără TVA) / 11,5 mil euro per km

Contract semnat: 1 iulie 2020

Durată: 12 luni proiectare + 24 luni execuţie

Data finalizării: Q4 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *