VIDEO| Caravana Educației, inițiată de TSD, periplu prin județul Sălaj

Proiectul TSD, menit să sprijine elevii claselor a VIII-a în perspectiva examenului de Evaluare Națională, a ajuns în Sălaj și a poposit prima dată la Jibou, apoi la Zalău. Elevii din Jibou s-au înscris și au participat la meditațile gratuite de limba română și matematică.

Autocarul înmatriculat și pregătit în județul nostru a ajuns la Jibou la ora 13:30 pe Platoul din spatele Primăriei, unde a fost așteptat de zeci de elevi. La eveniment au luat parte președintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt, subprefectul Sălajului, Florin Florian, primarul Jiboului, Dan Ghiurco și viceprimarul Vlad Pașcalău, președintele TSD Sălaj.

Profesorii implicați în proiect, oferă lecții gratuite pentru elevii din orașul Jibou aflați în pragul primului examen important din viața lor. Caravana Educației își propune să ajungă în cât mai multe județe în perioada 02.05-12.06.2022, la cât mai mulți copii de clasa a VIII-a, oferindu-le un set de 10 meditații GRATUITE la limba română și matematică.

În plus, elevii care vor dori să-și completeze lecțiile de la clasă, pot beneficia gratuit de programul video de lecții, accesând link-ul: https://caravanaeducatiei.ro/.

„Educația este singura armă care poate schimba lumea”, așa și-a început discursul președintele Tineretului Social Democrat Sălaj, Vlad Pașcalău, care le-a vorbit elevilor prezenți la eveniment despre importanța educației în societate.

„Educația este singura armă care poate schimba lumea. Văzându-vă într-un număr așa mare am încredere că generația noastră este pe drumul cel bun. Să fiți ambițioși, să fiți perseverenți și să știți că doar școala ne face mari. Mulțumesc domnilor și doamnelor profesoare pentru sprijin, d-lui președinte, d-lui primar, d-lui subprefect”, a transmis liderul TSD Sălaj, Vlad Pașcalău. 

Președintele PSD, Ionel Ciunt: „Două principii care guvernează politica europeană sunt solidaritatea și coeziunea socială”

„Mulțumesc pentru invitație. Mă bucur tare mult că suntem împreună astăzi pentru că așa s-a întâmplat, așa s-a nimerit să fie Caravana Educației de Ziua Europei la Jibou, la Zalău, în Sălaj. Două principii care guvernează politica europeană sunt solidaritatea și coeziunea socială. Ori, ceea ce vrea să facă și ceea ce face tineretul social democrat prin Caravana Educației înseamnă și solidaritate și coeziune socială pentru că este un semnal de alarmă că e nevoie de o strategie națională la nivel de educație și e nevoie ca și tinerii din familiile mai puțin norocoase, de condiție materială mai modestă să poată avea acces la educație pe gratis. Vreau să mulțumesc dascălilor care a-ți acceptat invitația noastră de a face  câteva ore de pregătire cu cei care urmează să susțină în viitorul apropiat examene. E o practică mai se întâmplă în mai multe școli din județul nostru. Îi felicit pe tinerii noștri din organizația TSD Sălaj, le urez succes în continuare și în Sălaj, și în celelalte localități unde o să ajungă Caravana Educației, iar vouă dragi absolvenți vă doresc succes”, a transmis liderul PSD Sălaj, Ionel Ciunt. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *