VIDEO | Care e stadiul lucrărilor pe Autostrada Transilvania Lotul Nădășelu – Zimbor, după un an de șantier

Lotul UMB Nădășelu – Zimbor de pe Autostrada Transilvania a ajuns la aproape 25% stadiu fizic de execuție, după primul an de șantier, potrivit datelor oficiale CNAIR, citate de economedia.ro. Acest lot este singurul contract în lucru cu finanțare prin PNRR.

Constructorul înregistrează un avans bun pe tronsonul de 30 de kilometri dintre Nădășelu și Zimbor, un traseu dificil cu alunecări de teren, cea mai mare fiind alunecarea de teren în zona dealurilor de la Nădășelu unde s-au concentrat lucrările de stabilizare.

Practic, loturile Nădășelu – Mihăești – Zimbor (30 km) și Zimbor – Poarta Sălajului (12 km), ambele semnate cu firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, sunt singurele contracte în lucru cu finanțare prin PNRR pe Autostrada Transilvania.

Cea mai recentă filmare din dronă cu lotul Nădășelu – Mihăești (Topa Mică) publicată pe canalul YouTube Cristian Man arată că se lucrează la mai multe pasaje de pe traseu și la consolidarea dealurilor de lângă Nădășelu.

Conform sursei citate, pentru secțiunea Nădășelu – Mihăești (17 km), Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire în aprilie 2021, în timp ce pentru secțiunea Mihăești – Zimbor (13 km), în iulie.

Pentru lotul de 12 kilometri, Zimbor – Poarta Sălajului, lucrările efective încă n-au început.

One thought on “VIDEO | Care e stadiul lucrărilor pe Autostrada Transilvania Lotul Nădășelu – Zimbor, după un an de șantier

  1. Mulțumim !pentru efortul de a ne informa. Și felicitări pentru perfomanta de a parcurge întreg tronsonul. Cu considerație pentru profesionalismul tău ,Cornel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *