VIDEO| Fântâna din Parcul Central aduce un plus de culoare și de frumos în centrul Zalăului

M
Societatea Citadin a Primăriei Zalău, coordonată de viceprimarul Teodor Bălăjel, a pus în funcțiune ieri seară, 22 iunie, pentru prima dată fântâna reabilitată din Parcul Central, cu o intalație modernă de jocuri de apă și lumini, un proiect la care s-a lucrat mult, pentru a aduce o atmosferă plăcută în zona centrală a orașului.
Este a doua fântână din Zalău cu jocuri de lumini, după cea pe care Citadin a realizat-o în zona Scala. Citadin a reabilitat bazinul, pentru că se înregistrau pierderi importante de apă, iar o firmă specializată a făcut instalația de apă și lumini. Efectul este deosebit pentru această zonă în care mulți zălăuani s-au obișnuit să își petreacă serile de vară.
Planul pentru a recâștiga toate fântânile din Zalău este unul amplu, pentru o importantă schimbare în bine din punct de vedere al amenajării orașului.
Citadin se va ocupa și de reamenajarea fântânii din fața Unicarm, lângă Autogară, care trebuie mai bine valorificată, în concordanță cu amenajarea spațiului din această interesecție. Pe măsură ce strada Corneliu Coposu este modernizată, Citadin va reface și fântâna de la intersecția cu strada Kossuth. O altă fântână care trebuie revalorificată, odată cu modernizarea zonei Scala, este cea din fața fostei librării Simion Bărnuțiu, lângă API.
Pentru proiectul reamenajării din fața Cinematografului Scala, cu statuia lui Mihai Viteazu în centru, Primăria Zalău are în vedere și un sistem de fântâni de pardoseală, cu apă ce stropește de la nivelul solului și cu lumini.
„Soluția fântânilor de pardoseală cu lumini o avem în vedere și pentru modernizarea platoului de marmură. Reamenajarea întregii zone centrale, cu platoul și pietonizarea străzii Unirii, include și zona din fața clădirii Transilvania, unde vom reconstitui fântâna cu îngerași. Fântânile vor contribui la ținuta de oraș civilizat, vor completa modernizarea Zalăului pentru un oraș și practic și frumos”, transmite viceprimarul Teodor Bălăjel – coordonatorul activității firmei Citadin. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *