VIDEO| Grădinița Prichindel din Jibou a fost inaugurată și dată în folosință

✅Conducerea Primăriei Jibou a inaugurat vineri noua grădiniță Prichindel proiect unic în Transilvania. Este rezultatul unei munci titanice care aduce o mare satisfacție tuturor jibouanilor.

Concret, vechea grădiniţă a fost modernizată și extinsă. Grădinița a fost practic reconstruită după un concept impresionant, pentru standarde maxime, iar rezultatul este formidabil. De luni, micuții vor învăţa în condiții excelente, într-o atmosferă caldă și primitoare ca de poveste.

♻️S-a pornit de la cele două corpuri de clădire existente, a căror uzură le descalifica categoric, și s-a realizat un adevărat palat al educației preșcolare pentru copiii din Jibou. De la condiții care nu se mai puteau încadra în normativul actualizat, s-a realizat condiții care acum sunt la nivel superior multor instituții de învățământ din această categorie.

🔵Cele două corpuri existente au fost reabilitate din temelii și reconfigurate pentru confort și standarde ridicate, cu grup sanitar pentru fiecare grupă de copii. A fost construit un corp nou de clădire pentru bucătărie și spații frumos amenajate pentru servirea mesei și oragnizarea de evenimente, în lipsa cărora înainte copiii luau masa în sălile de grupă.

🟡Dar abordarea construcției de ansamblu a grădiniței cu o arhitectură futuristă ce integrează clădirile, spațiile de joacă și spațiile utile a transformat locul în întregime. O terasă acoperită cursivă leagă cele trei corpuri de clădiri și include spații de joacă utilate. Curtea reamenajată este dotată cu aparate de joacă noi, moderne și sigure, pe suprafață cu dale de cauciuc pentru protejarea celor mici.

🔴La demisol s-a creat o parcare acoperită, s-a asigurat o alee de circulație a autovehiculelor pentru intervenții de urgență și un alt acces separat pentru servici de aprovizionare si evacuare a deșeurilor. Felul în care arată și funcționează acum sub aspect util grădinița Prichindel nu seamănă cu nimic din ce a fost.

💲Investiția s-a ridicat la 7,43 de milioane de lei, pentru care primarul Dan Ghiurco a obținut fonduri europene, dar a trebuit să facă un efort pentru o cofinanțare de 2,43 de milioane de lei. Dar a meritat tot efortul și toți banii, pentru că este vorba de condițiile în care sunt educați copiii noștri.

🏠Grădinița Prichindel este a doua pe care primarul Dan Ghiurco a modernizat-o, după ce Grădinița nr. 2 a fost modernizată, extinsă și dotată cu fonduri guvernamentale, prin PNDL2. Pentru modernizarea celeilalte grădințe din oraș, Grădinița nr. 3, primarul Dan Ghiurco a semnat deja un contract de finanțare prin Administrația Fondului pentru Mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *