VIDEO Marcel Ciolacu: Am aprobat o schemă de 600 de milioane de euro pentru firmele românești

Marcel Ciolacu a transmis, sâmbătă, pe Facebook, că Guvernul a aprobat o schemă de 600 de milioane de euro pentru firmele românești care produc alimente și au nevoie de investiții în unitățile de procesare. Premierul a declarat că aceasta este una dintre măsurile contra inflației.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat încă de la începutul ședinței de Guvern de vineri că Executivul aprobă o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele româneşti producătoare de alimente, care fac investiţii în unităţile de procesare, notează gandul.ro.

„Lupta contra inflației și protejarea nivelului de trai al românilor reprezintă preocuparea centrală a acestei guvernări. Am aprobat o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele românești producătoare de alimente care fac investiții în unitățile de procesare. Concretizăm viziunea noastră despre productivism și patriotism economic. Avem nevoie de mai multă hrană produsă în România!” a transmis sâmbătă Marcel Ciolacu.

Prelungirea termenului de valorificare a programului ”Tomata”

În cadrul aceleiași ședințe de guvern, ministrul Florin Barbu a anunțat și adoptarea unei hotărâri de prelungire a termenului de valorificare pentru fermierii înscriși în programul Tomata. Termenul se prelungește de la  15 iulie, față de 30 iunie, cum era prevăzut inițial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *