VIDEO: O asistentă a leșinat după ce a primit vaccinul anti-COVID în SUA

Moment delicat în timpul vaccinării anti Covid a personalului medical din Chattanooga, Tennessee. O asistentă a leșinat după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID de la Pfizer, informează postul local WTVC-TV, Europa Liberă.

În timpul livestreamului nostru, una dintre asistente care stătea de vorbă cu noi despre vaccin a început să aibă semne de amețeală și a leșinat. Din fericire un doctor era acolo și a prins-o”, a relatat WTVC-TV News – Channel 9 News.

Potrivit CDC, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, episodul nu este ceva neobișnuit. Leșinul se poate produce după diferite tipuri de vaccinare și este declanșat adesea de durere și anxietate.

Totul s-a petrecut într-un spital din Tennessee, când asistenta-șefă, Tiffany Dover dădea declarații presei după ce a fost vaccinată împreună cu alte câteva cadre medicale într-un eveniment transmis LIVE de presă pentru a promova vaccinul în SUA.

Asistenta, care primise vaccinul Pfizer cu aproximativ 17 minute înainte, a început să amețească, și-a cerut scuze și a leșinat, fiind prinsă de medicii care stăteau în apropierea ei. Momentul poate fi urmărit la minutul 27.00, mai jos.

M-a lovit de-odată, puteam să simt cum vine. M-am simțit puțin dezorientată, dar sunt bine acum și durerea de pe braț nu mai este. E normal pentru mine”, a declarat asistenta Dover.

Aceasta a spus presei că leșinul său nu are legătură cu vaccinul, ci cu toleranța ei scăzută la durere, leșinând de fiecare dată când simte un disconfort accentuat.

Mai mulți medici au explicat și ei pentru sursa citată că leșinul nu are legătură cu vaccinul Pfizer. CDC spune că leșinul este o reacție normală după vaccinare sau alte proceduri medicale, cauzele fiind multiple însă se întâmplă mai ales la persoanele cu anxietate sau sensibile la durere.

„Este o reacție care poate apărea frecvent în cazul oricărui vaccin sau injecție”, a declarat medicul Jesse Tucker, directorul medical al CHI Memorial, spitalul unde s-a petrecut totul. Și Tucker s-a vaccinat anti Covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *