VIDEO| Protest AUR la firmele austriece din Sebeș. Eurodeputatul Terheș în prima linie

Ieri, 15 ianuarie 2023, începând cu ora 14.00 au avut loc proteste la Sebeș și la Rădăuți, în fața fabricilor austriece de procesare a lemnelor. Mii de oameni i-au urmat pe liderii AUR, George Simion și liderul PNȚCD, Cristian Terheș.

Prezent în mijlocul protestatarilor a fost și liderul PNȚCD și europralamentar ECR, sălăjeanul Cristian Terheș, care a fost foarte apreciat de miile de români ieșiți în stradă.

„Sistemul securit” a bruiat semnalul telefoanelor, acuză europarlamentarul

„Este al treilea live pe care îl fac de la protest. Am răgușit de la cât am stricat la protest. televiziunile vă spun că doar câteva sute de oameni au venit la protest, dar mulțimea se întinde pe mai mult de trei kilometri. (…)”, spune europarlamentarul Cristian Terheș. 

Protestele sunt văzute ca o continuare a protestului pe care angajații Romsilva l-au făcut pe data de 12 ianuarie în fața Guvernului României, scrie r3media.ro.

„România nu vă vrea plecați în Austria, țară bogată, țară furată, noi cu poporul voi cu toporul și hoții hoții”, au scandat oamenii prezenți astăzi la Sebeș.

„Trebuie să oprim furtul pădurilor. Se încearcă distrugerea pădurilor, care trebuie să aparțină românilor, cum se încearcă furtul tuturor resurselor naturale. Privatizarea Romsilva este cea mai proastă idee din câte există.

Invit pe toți activiștii de mediu, pe toți care sunt deranjați de ce a făcut Austria, să boicotăm companiile de lemn, la Sebeș și Rădăuți, duminica asta și luni, marți și mai departe, împiedicând furtul care este dovedit de autorități. Veniți alături de noi!“, a transmis George Simion pe Facebook.

2 thoughts on “VIDEO| Protest AUR la firmele austriece din Sebeș. Eurodeputatul Terheș în prima linie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *