VIDEO| Sărbătorim împreună 30 de ani de la reînființarea Consiliului Județean Sălaj

📅 În 2 aprilie, Consiliul Județean Sălaj sărbătorește 30 de ani de la reînființare. Momentul aniversar va fi marcat printr-o serie de activități dedicate publicului larg.
🔜 În premieră, joi – 31 martie 2022 și vineri – 1 aprilie 2022, între orele 10 – 19, cetățeni din tot Sălajul au posibilitatea de a cunoaște mai îndeaproape activitatea Consiliului Județean și a instituțiilor din subordine. Standurile expozanților vor oferi o experiență interactivă pentru vizitatorii care vor trece pragul instituției noastre. Replici ale echipamentului roman de luptă și tururi în realitatea virtuală, registre de stare civilă din secolul al XIX-lea, porturi tradiționale sălăjene, jocuri de cultură generală, promovarea zonelor turistice din Țara Silvaniei – sunt doar câteva din activitățile pregătite pentru public.
📜 Istoria Consiliului Județean Sălaj începe în 1926, an în care, în sediul de atunci al Prefecturii, a avut loc ședința de constituire a primului consiliul județean. În funcția de președinte a fost ales Gheorghe Pop de Oarța. În 1938, regele Carol al II-lea a desființat partidele politice și, implicit, consiliile județene.
Consiliul Județean Sălaj a fost reînființat după Revoluție, în 2 aprilie 1992, în urma primelor alegeri locale din România. Funcția de președinte al primului consiliu județean post-decembrist i-a revenit lui Victor Hălmăjan, al cărui mandat a durat până în 1996. În prezent, în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, în fruntea Consiliului Județean Sălaj a fost ales Dinu Iancu-Sălăjanu.
✔️ În cele trei decenii scurse de la reînființare, Consiliul Județean Sălaj a devenit cea mai mare și cea mai importantă instituție publică din județ, prin extinderea atribuțiilor și preluarea în subordonare a unor instituții din domenii precum sănătatea, asistența socială, cultura și evidența persoanelor.
❗️ Vă așteptăm în număr cât mai mare! Evenimentul ”Porților deschise” să fie un moment de bucurie pentru toți locuitorii județului Sălaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *