VIDEO| Secretarul de stat Bogdan Ilea prezent în studiourile Euronews România

Aproape 5% din cei aflați în acest moment în închisoarile din România sunt condamnați pentru fapte conexe traficului de droguri: cultivarea, producerea, preparearea, fabricarea, vânzarea, punerea în vânzare, livrarea, transferarea, cumpărarea, procurarea, dar și deținerea, spune secretarul de stat Bogdan Ilea, în contextul tragediei de la Vama Veche, unde un tânăr drogat la volan a accidentat mortal doi tineri și a rănit grav un al treilea.
Prezent în studiourile Euronews România, secretarul de stat în Ministerul Justiției, Bogdan Ilea a vorbit pe larg despre traficul de droguri și faptele conexe acestei infracțiuni, și a dat asigurări că Ministerul Justiției este preocupat de intensificarea eforturilor pentru a preveni și combate traficul de droguri.
„Lupta cu drogurile este un efort continuu, iar procurorii și polițiștii sunt în prima linie. 5% din deținuții aflați în penitenciare sunt acolo pentru infracțiuni legate de droguri.
La Ministerul Justiției suntem determinați să sprijinim acest efort instituțional. Ministrul Justiției-Alina Gorghiu- a emis pe 24.08.2023, o îndrumare către Procurorul General în vederea intensificării eforturilor în prevenirea și combaterea traficului de droguri și a infracțiunilor conexe.
Îi mulțumesc lui Gabriel Bălașu pentru dialogul avut la Euronews Romania, unde am fost invitat alături de prof. Cristian Pârvulescu”, transmite secretarul de stat, Bogdan Ilea. 


One thought on “VIDEO| Secretarul de stat Bogdan Ilea prezent în studiourile Euronews România

  1. Felicitari secretarului de stat Bogdan Ilea pentru campania sa de a lupta impotriva traficului de droguri si a infractiunilor conexe acestora. Se pare ca Ministerul Justitiei lucreaza cu incapatanare la prevenirea si combaterea acestor infractiuni, care au provocat tragedii teribile. Ii sunt recunoscator editorului Gabriel Balasu pentru acest demers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *