VIDEO| Semnarea acordului de cooperare între UBB și județul Sălaj

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu şi rectorul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Daniel David, au semnat, miercuri, 20 septembrie 2023, un acord cadru de colaborare între Judeţul Sălaj şi universitatea menţionată, în vederea stabilirii unor legături de cooperare culturală, academică şi de cercetare, precum şi pentru dezvoltarea instituţională a învăţământului superior şi progresul comunităţii locale.

În acelaşi context, a fost semnat şi un protocolului de colaborare între administraţia judeţeană, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău şi Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

Daniel David a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că această colaborare vizează trei aspecte: organizarea unui program de master la Zalău, unde până în prezent existau doar programe de licenţă; crearea de către universitate a unui centru de resurse academice, consultanţă şi servicii la Zalău şi colaborarea cu Spitalul Judeţean de Urgenţă pe diverse proiecte de cercetare, proiecte de formare continuă şi, poate, în viitor şi programe în zona sănătăţii.

„Deci, dacă noi o să ne implicăm în în zona asta a spitalului, cu activităţile de cercetare, asta înseamnă că oamenii din spital vor fi conectaţi cu grupurile internaţionale de cercetare în domeniile lor, vor avea acces la resursele ştiinţifice. Sperăm să vină granturi şi în acelaşi timp cred într-o într-o astfel de abordare, câştigăm cu toţii. Noi avem acces la o infrastructură, cu pacienţi pentru diverse studii. În acelaşi timp, medicii de aici se internaţionalizează printr-o astfel de participare. De ce nu, aş vrea să văd în viitor, prin granturile pe care o să le avem, nişte studii clinice cu cele mai noi tehnologii, de exemplu în oncologie, făcute şi la spitale prin ţară, dar să fie o componentă şi aici. Da, sigur astea sunt proiecte de viitor. Noi acum punem bazele pentru această colaborare, urmând ca după aceea să ne întâlnim cu colegii din zona spitalului, să vedem efectiv ce facem şi cum începem”, a precizat rectorul UBB Cluj-Napoca.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj a adăugat faptul că spitalul se va moderniza în perioada imediat următoare printr-un bloc operator nou, cu 14 săli de operaţii, o staţie de cogenerare şi un centru oncologic.

Detalii despre ce prevede acrordul de colaborare, vă invităm să urmăriți conferința de presă filmată de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *