VIDEO: Sute de mii de pui uciși zilnic prin gazare, urmare deciziei șefului ANSVSA, Robert Chioveanu

Ca urmare a deciziei revoltatoare a ANSVSA, timp de 30 de zile, crescatorii sunt nevoiti sa-si eutanasieze puii si pasarile. Decizia președintelui Autorității Sanitar Veterinare, Robert Chioveanu, prin care au fost suspendate activitățile comerciale cu păsări vii, pentru o perioadă de 30 de zile, pe întreg teritoriul României i-a scandalizat pe producători, care se văd nevoiți să eutanasieze zilnic cantități însemnate de pui sănătoși.

Este vorba atât despre pui de o zi, cât și despre păsări reformă din toate speciile de păsări comercializate prin intermediul mijlocitorilor de afaceri, precum și a oricăror altor activități de intermediere, în vederea comercializării directe către crescătorii de păsări din gospodăriile populației. De asemenea, spun producătorii, vor fi afectați și cei care sunt acum în stațiile de incubație autorizate și care vor fi produși în următoarele 30 de zile.

„Toți acești pui sănătoși destinați magazinelor de pui și în final gospodăriilor populației vor fi eutanasiați fără ca cineva să-și asume vreo responsabilitate”, se precizează într-o petiție realizată de două dintre stațiile de incubație autorizate din județul Bihor, care eutanasiază deja în fiecare zi de marți și vineri, între 150.000 și 300.000 de pui sănătoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *