Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău

M

Ziua de 1 iunie, cunoscută ca Ziua Copiilor, a fost sărbătorită anticipat la Liceul Ortodox “Sf. Nicolae” din Zalău, prin activități desfășurate cu și pentru copii, sub forma unor ateliere de lucru, sub atenta supraveghere a doamnelor învățătoare: Lung Anamaria, Nistor Simona, Cucevan Liliana, Bulgărean Maria și Silaghi Mihaela. Astfel, copiii de la grădinițele: “Ion Creangă”, “Pinocchio”, “Căsuța cu povești” și “Dumbrava minunată”, invitații zilei, au avut parte de distracție, dans și voie bună alături de personajele lor favorite: Albă-ca-Zăpada, Mickey Mouse și Minnie Mouse, Elsa, Marsha, Ursul și clovnii, cărora le-au dat viață elevi ai liceului nostru. Atmosfera a fost întreținută de baloanele de săpun și muzica bună.

La ora 12, Liceul Ortodox a participat la „Marșul carierei” (eveniment tradițional organizat de Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj) fiind reprezentat de elevii claselor a IX-a, a X-a, și a VII-a, fiind însoțiți de profesorii Alina Blaj (consilier școlar), Monica Pop (consilier educativ) și Florin Lazăr (profesor de muzică), iar la ora 13:30 elevii Liceului Ortodox „Sf. Nicolae” au avut parte de o festivitate de premiere pentru participarea la concursurile școlare și extrașcolare, olimpiadele și proiectele naționale din acest an școlar.

Ciclul primar s-a remarcat prin premii la concursurile „Comper”, „Lumina Math”, „Gazeta matematică” „Formidabilii”, „Amintiri din copilărie”, „Feeria iernii”, „Aristotel iscusitul”, „For Life” dar și prin implicarea în numeroase proiecte extrașcolare menite să dezvolte inteligența emoțională a elevilor. Elevii de gimnaziu, pregatiti de profesorii Alina Blaj si Lazar Florin, s-au remarcat prin participarea la concursul extrașcolar „Exprimă-te liber!” unde anul acesta au obținut premii atât la categoria scenetă (clasa a VI-a), cât și la meloterapie (clasa a VII-a), la faza județeană. Ciclul liceal a fost reprezentat cu succes la Olimpiada de Discipline teologice, unde la nivel național elevul Nistor David, pregatit de pr. Petru Brisc, a obținut Mențiune cu nota 9,20 la disciplina Teologie Dogmatică Ortodoxă, dar și prin participări la concursuri extrașcolare („Exprimă-te liber!”), unde echipa formată din elevi ai claselor a X-a și a XI-a au obținut premiul I la faza județeană.

Chiar dacă Liceul Ortodox „Sf. Nicolae” din Zalău este o școală relativ nouă, fiind înființată în 1998 ca Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfinții Trei Ierarhi”, în anul 2009 schimbându-și denumirea, este o școală care obține anual rezultate bune și foarte bune.

Școala dispune de o clădire proaspăt renovată prin fonduri europene și locale de către Primăria Zalău, fiind dotată cu săli de clasă moderne (table inteligente, table cu marker, videoproiectoare, laptopuri), laborator de științe, laborator de informatică, bibliotecă și sală de lectură, sală multimedia, internat pentru cazarea elevilor din afara Zalăului, oferind elevilor toate condițiile necesare unui învățământ de performanță.

În prezent, Liceul Ortodox “Sf. Nicolae” din Zalău are ciclu primar (clasele pregătitoare – IV), gimnazial (clasele V-VIII) cu învățământ de masă, și liceal (clasele IX-XII) cu profil vocațional, specializarea Teologie ortodoxă unde studiază atât fete cât și băieți. Așadar, la Liceul Ortodox “Sf. Nicolae” din Zalău sunt așteptați să studieze copii de toate vârstele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *