Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2021, sărbătorită la Zalău și Șimleu Silvaniei

Evenimentele dedicate Zilei Naționale la Zalău vor debuta miercuri, de la ora 11.00 la Bustul lui Iuliu Maniu. Vor depune jerbe de flori reprezentanții Parlamentului României, Parlamentul European, Prefectura Sălaj, Primăria Zalău și Consiliul Județean Sălaj.

Există posibilitatea ca la evenimentele de la Zalău și Șimleu Silvaniei să participe și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Dar având în vedere că săptămâna viitoare sunt programate mai multe ședințe de guvern, decizia ministrului Bode va fi luată până marți.

Au voie să participe la eveniment doar persoanele care poarte mască de protecție, trebuie să fie vaccinați sau să facă dovada că au trecut prin boală.

Evenimentele ocazionate de Ziua Națională a României de la Șimleu Silvaniei sunt organizate la troița din fața Bisericii Ortodoxe nr. 1, începând cu ora 14.00.

Programul cuprinde următoarele: salutul drapelului de luptă și al gărzii de onoare, cuvând privind semnificația zilei de 1 Decembrie, intonarea imnului național al României, oficierea serviciului religios, depunerea de jerbe de flori, cuvântul primarului Cristian Lazăr, scurt moment artistic, defilarea gărzii de onoare.

Liderii PSD, PNL și UDMR și-au dat mâna în semn de unitate națională

Amintim că la evenimentele de Ziua Națională din anul 2019, în faţa a circa 1.000 de zălăuani, primarul Ionel Ciunt i-a invitat pe liderii partidelor politice din Sălaj să îşi dea mâna, într-un „semn de unitate pentru toată ţara”. Astfel că liderii PSD, UDMR şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, preşedintele PNL Sălaj, și-au dat mâna simbolic în semn de unitate națională. Liderul USR la aceea vreme, Cristian Viașu, s-a delimitat de acest tip de acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *