Ultimă oră! Judecătoria Zalău l-a condamant pe Gheorghe Gurzău la 4 ani şi 6 luni închisoare
Patronul SC Gurzău Trans SRL, Gheorghe Gurzău a fost condamant, azi 31 martie, în primă instanță la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru că în urmă cu doi ani a condus un microbuz din care a căzut o minoră care a murit pe loc, iar acesta a fugit de la locul accidentului și a încercat să ascundă problemele din cauza cărora sa produs tragicul incident.
Gurzău Gheorghe a fost obligat de Judecătoria Zalău și la plata unor daune civile în sumă totală de 285.000 euro pentru familia victimei, dar și cheltuieli de judecată în sumă totală de 50 de milioane de lei vechi.
Gurzău Gheorghe are dreptul de a ataca decizia prin apel în termen de 10 zile, iar procesul va fi mutat la Curtea de Apel Cluj.
Amintim că, la data de 19 februarie 2019, în jurul orei 14.37, pe Bulevardul Mihai Viteazul, un bărbat de 57 de ani din Zalău, în timp ce conducea un microbuz de transport persoane, cursă regulată, nu a asigurat închiderea uşilor din spate, moment în care o minoră de 12 ani, pasageră în microbuz, s-a dezechilibrat şi a căzut în spatele microbuzului, pe partea carosabilă. Şoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.
La faţa locului au ajuns şi echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sălaj, care au acordat primele îngrijiri medicale fetiţei căzute pe partea carosabilă.
Fetiţa a fost inconştientă şi timp de 45 de minute, medicii au efectuat manevre de resuscitare, din păcate, însă, acestea au fost în zadar, iar fetiţa de 12 ani a fost declarată decedată.
Din ce spun procurorii, imediat după ce fetiţa minoră a căzut din micorbuz, poliţiştii rutieri i-au indicat şoferului Gheorghe Gurzău să elibereze traficul. La indicaţiile poliţiştilor, Gurzău trebuia să întoarcă microbuzul la sensul de la Kaufland şi să parcheze maşina. Dar Gurzău nu a respectat indicaţiile poliţistului rutier, a continuat drumul şi a abandonat toate impovizaţiile folosite pentru transportul persoanelor.
Inculpatul Gurzău nu îşi recunoaşte vinovăţia
Gurzău Gheorghe a fost trimis în judecată fără acord de recunoaştere a vinovăţiei. Procurorii zălăuani vor condamnarea lui Gurzău, care riscă ani grei de puşcărie.
Ambele pedepse prevăzute pentru infracţiunile de care este acuzat Gheorghe Gurzău sunt între 2 şi 7 ani, iar dacă Gurzău va primi mai mult de trei ani, atunci va executa pedeapsa după gratii. Dacă pedeapsa dată de instanţă este sub trei ani, inculpatul are şanse să fie condamnat cu suspendare şi va rămâne în libertate. Dar ţinând cont că nu şi-a recunoscut faptele şi nici nu a negociat o pedeapsă mai blândă cu procurorii, Gurzău riscă să fie condamnat la închisoare cu executare.
„Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1) şi (2) C.proc.pen. condamnă pe inculpatul G. G. la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infrac?iunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. (2) C.pen. (fapta din data de 19.02.2019) În baza art. 67 alin. (1) C.pen. interzice cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 2 ani, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi i) C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a conduce orice fel de vehicule pentru care se eliberează permis de conducere conform OUG 195/2002 rep., care se va executa după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În temeiul art. 66 alin. (1) C.pen. interzice cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi i) C.pen în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. (1) şi alin. (3) C.pen, pedeapsa accesorie urmând a fi executată din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată. În baza art. 396 alin. (1) şi (2) C.proc.pen. condamnă pe inculpatul G. G. la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârsirea infractiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia prev. de art. 338 alin. (2) C.pen. (faptă din data de 19.02.2019) În baza art. 67 alin. (1) C.pen. interzice cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 2 ani, a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi i) C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a conduce orice fel de vehicule pentru care se eliberează permis de conducere conform OUG 195/2002 rep., care se va executa după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. În temeiul art. 66 alin. (1) C.pen. interzice cu titlu de pedeapsă accesorie drepturile prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi i) C.pen în condiţiile prevăzute de art. 65 alin. (1) şi alin. (3) C.pen, pedeapsa accesorie urmând a fi executată din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată.
Constată că cele două fapte care fac obiectul prezentului dosar au fost comise în stare de concurs real de către inculpatul G. G.. În temeiul art. 39 alin. (1) lit. b) C.pen., contopeşte pedepsele aplicate inculpatului prin prezenta hotărâre, aplică pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, respectiv 1 an închisoare, stabilind pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 6 luni închisoare, care se va executa în regim de detenţie. În baza art. 45 alin. (3) lit. a) C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi i) C.pen. pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară urmând a se executa conform art. 68 alin. (1) lit. c) C.pen. În baza art. 45 alin. (5) C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. (1) lit. a), b) şi i) C.pen., care se va executa din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată. În temeiul art. 7 alin. (1) şi art. 4 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în S.N.D.G.J. În tem. art. 404 alin. (4) lit. a) C.proc.pen. rap. la 72 C.pen. deduce din pedeapsa stabilită durata reţinerii, respectiv perioada 21.02.2019 – 22.02.2019, perioada arestării preventive, respectiv perioada 22.02.2019 – 19.04.2019, precum şi perioada arestului la domiciliu, respectiv 19.04.2019 – 15.05.2019.
Latura civilă: Admite, în parte, acţiunile civile exercitate în cadrul procesului penal de persoanele vatamate constituite parţi civile S. I. (tatăl victimei S. G. M.), S. N. (mama victimei S. G. M.), S. C. A. (sora victimei S. G. M.), prin reprezentant legal S. I., S. R. (bunica victimei S. G. M.), H. F. (bunica victimei S. G. M.), H. V. (bunicul victimei S. G. M.). În baza art. 397 alin. (1) C.proc.pen. raportat la art. 19 şi art. 25 alin. (1) C.proc.pen., art. 1349 alin. (1) şi (2), art. 1357, art. 1385, art. 1391 Cod civil obliga pe asiguratorul de raspundere civila S.A.R. C. I. S.A, la plata catre părţile civile S. I., S. N., S. C. A., S. R., H. F. şi H. V. a urmatoarelor sume: – parţii civile S. I.: suma de 80.000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii) cu titlu de daune morale; – parţii civile S. N. suma de 80.000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii) cu titlu de daune morale; – parţii civile S. C. A. suma de 80.000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii) cu titlu de daune morale; – parţii civile S. R. suma de 15.000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii) cu titlu de daune morale; – parţii civile H. F. suma de 15.000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii) cu titlu de daune morale; – parţii civile H. V. suma de 15.000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii) cu titlu de daune morale; Respinge acţiunea civilă formulată de părţile civile în contradictoriu cu SC O. V. I. G. SA, ca neîntemeiată. Respinge restul pretenţiilor civile formulate în cauza de persoanele vatamate constituite parţi civile H. F., H. A., H. G. M., H. A. F., S. D., S. C., S. M. V., S. M. C., S. E., S. A. L., P. A. M., S. L., S. S. G., ca neîntemeiate. În temeiul art. 1349 C.civ. rap la art. 1357 admite ac?iunea civilă formulată de S. de A. J. Sălaj ?i dispune obligarea S.A.R. C. I. S.A la plata sumei de 177,72 lei către S. de A. J. Sălaj reprezentând contravaloarea cheltuielilor efectuate cu ocazia intervenţiei din data de 19.02.2019. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu în cauză, av. Iura Ana, în cuantum de 868 lei rămâne în sarcina statului, urmând a se vira din fondurile Ministerului Justiţiei Baroului Sălaj. În temeiul art. 272 rap. la art. 274 alin. (1) C.proc.pen. obligă inculpatul G. G. la plata către stat a sumei de 5000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, respectiv suma de 2500 de lei aferentă fazei de urmărire penală, iar suma de 2500 de lei aferentă fazei de judecată. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în sedintă publică, astăzi 31.03.2021. Document: Hotarâre 122/2021 31.03.2021″
DUPĂ 2 ANI DOAR A UMA SA AJUNS LA ASEMENEA PROCES? RUȘINE SA VA FIE DE ZDRENȚE! HUUUUUUU