Ultimii doi șefi ai IPJ Sălaj au creat probleme mai multor polițiști cu funcții de conducere

Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne a finalizat cercetările făcute la sediul IPJ Sălaj în perioada 9-14 aprilie, astfel că raportul final a ajuns în posesia ministrului Lucian Bode, care promite că îl va face public concluziile, la fel cum a făcut și după controlul din județul Timiș.

Echipa de control din Ministerul de Interne a cercetat printre altele și situația semnalată de zeci de polițiști prin faptul că șeful IPJ Sălaj nu ar fi pus executare o sentință judecătorească definitivă emisă de Curtea de Apel Cluj, situație care a adus un prejudiciu de 120.000 lei, sume plătite de IPJ Sălaj.

Surse din cadrul Poliției Sălăjene ne transmit faptul că raportul final de control a fost transmis la IPJ Sălaj în cursul zilei de 26 mai, raport prin care s-a dispus cercetarea disciplinară a peste 10 polițiști, unii dintre ei ocupând funcții de conducere.

Polițiștii supuși cercetărilor susțin sub anonimat că nu sunt vinovați de situația creată, singurul vinovat fiind inspectorul șef Stupar Marius. Aceștia admit faptul că vor depune plângeri penale împotriva șefului IPJ Sălaj pentru a se stabilii cu exactitate a cui este vinovăția. De altfel, procurorii DNA au și solicitat documente de la IPJ Sălaj pentru a clarifica situația creată la nivelul Poliției Sălăjene.

Reamintim încă odată că, Curtea de Apel Cluj a sancționat șeful IPJ Sălaj cu cea mai mare amendă din istoria Poliției Române, respectiv 460 lei/zi amendă din 12.10.2020 până la data punerii în aplicare a sentinței judecătorești definitive.

Am solicitat printr-o adresă șefului IPJ Sălaj, Stupar Marius, să comunice public detalii despre acestă situație, dar încă nu am primit niciun răspuns. Odată ce vom primii răspunsurile din partea IPJ Sălaj, le vom publica imediat.


O situație similară a fost creată pe vremea când IPJ Sălaj era condus de Mihăilă, în prezent ocupând funcția de șef de cabinet al ministrului Bode. Atunci, IGPR a demarat o cerectare disciplinară față de mai mulți ofițeri de poliție cu funcții de conducere. Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj a făcut cercetări față de mai mulți ofițeri ai IPJ Sălaj, în urma sesizării IGPR privind accesul la informații clasificate, polițiști care i-au prezentat lui Mihăilă documente clasificate deși acesta nu avea certificat ORNIS.

Dată fiind situația privind cele două cercetări aflate în curs, o bună parte dintre polițiștii cu funcții de conducere din IPJ Sălaj sunt fie cercetați disciplinar, fie anchetați de procurori, probleme pe care le au de lămurit de pe urma a doi inspectori șefi girați de miniștrii MAI liberali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *