Europarlamentarul PNȚCD, Cristian Terheș, intervine în criza energetică și arată cu degetul către Guvernul PNL-USR

Europarlamentarul PNȚCD, Cristian Terheș va fi prezent în această seară de la ora 21:00 (12.01.2022) în studiourile Antena3 TV pentru a discuta despre criza energetica, vaccinarea obligatorie si alte teme de interes.
Referitor la criza energetica si a exploziei preturilor la energie, europarlamentarul Cristian Terheș a spus încă din 2020 că aici se va ajunge, atat din cauza politicilor europene neomarxiste (gen Green Deal), cat si din cauza sclavilor din guvernul tradator PNL-USR, care au preferat sa vanda interesul Romaniei si bunastarea romanilor pentru a fi pe placul birocratiei europene.
„Atrageam atentia inca din aceasta vara ca romanii vor avea de ales in aceasta iarna intre „a muri de foame sau a muri de frig”. Aici am ajuns!”, a conchis eurodeputatul Terheș. 

1. Programul Green Deal european, creat pentru Timmermans si condus de acesta, va distruge economiile tarilor din UE si va saraci populatia. Facturile pe care le vedeti sunt doar inceputul.

Pretul crescut la curent afecteaza TOT in economie, de la paine la orice alt serviciu oferit sau produs creat.
Populatia este efectiv jupuita din toate partile de tot ce are prin aceste politici europene aberante, care au condus la cresterea tuturor preturilor.
2. In primavara lui 2020, cand s-a discutat la nivel european Green Deal-ul, Ludovic Orban a fost la Bruxelles si a cerut o intalnire cu toti europarlamentarii, la care m-am dus eu.
Eu am pus in discutie doua chestiuni: MCV-ul si Green Deal-ul.
Las acum partea cu MCV pentru o alta postare.
Referitor la Green Deal, i-am spus lui Orban sa nu accepte conditiile Comisiei Europene pentru ca va nenoroci Romania si va saraci populatia.
Raspunsul sau a fost ca, prin „fondul de tranzitie justa”, Romania va primi 750 milioane de euro (atat se discuta atunci) pentru a ajuta zonele defavorizate (cum ar fi, recalificarea minerilor pentru alte munci).
I-am spus ca discutia aici nu este despre recalificarea minerilor, ci faptul ca Romania va ramane fara surse de energie, ca urmare a inchiderii termocentralei Mintia si a CE Oltenia, ceea ce va nenoroci toata economia si, implicit, tara.
3. In primavara lui 2021 a fost Timmermans in Romania si a cerut inchiderea minerilor.
Guvernul PNL-USR s-a conformat, spunand ca vor mai inchide inca doua mine din zona Vaii Jiului.
In 2015, Ciolos a aprobat, ca premier, inchiderea altor mine.
4. In primavara lui 2021 a fost scandalul de la mina Lupeni, unde minerilor nu li s-au platit salariile restante pentru munca deja prestata.
Am fost acolo la invitatia unor lideri de sindicat, am vorbit cu oamenii si am aflat multe lucruri din interior.
Gasiti aici un interviu ad-hoc pe care i l-am luat sotiei unui miner ce era inchis in subteran. Din banii lor minerii isi iau salopete si echipamente, pentru ca nu li se pun la dispozitie.
5. Dupa acea vizita la Lupeni am facut demersurile legale sa intru in mina, intrare pe care am facut-o in martie 2021. Am facut cerere sa si pot filma si poza in mina, cerere care mi-a fost aprobata, insa in anumite conditii.
La adresa de mai jos vedeti cum e intr-o mina si in ce conditii lucreaza acei oameni.
Cu toate ca Romania are carbune si are termocentrale construite de parintii si bunicii nostri pe timpul comunistilor, actuala clasa politica, fie din tradare, fie din prostie, este incapabila sa foloseasca aceasta resursa pentru bunastarea Romaniei si prosperitatea oamenilor.
Sursele asa-numit „verzi” sau „regenerabile” de curent nu vor putea inlocui sursele conventionale, pentru ca nu sunt 100% sustenabile.
Energie hidro ai atata vreme cat ploua afara; energie eoliana ai atata vreme cat bate vantul; energie solara ai atata vreme cat e soare.
Cetatenii din UE si Romania sunt afectati direct acum de toate aceste politici neomarxiste care se bazeaza pe utopii si ideologii antiumane, nu pe stiinta.
Solutia punctuala, in aceasta criza energetica, este ca Romania sa-si recastige suveranitatea energetica.
Solutia pe termen lung, insa, este ca romanii sa voteze in functii publice patrioti, care pun pe primul loc binele Romaniei si al romanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *