Toleranță zero la respectarea legii

În perioada 28 octombrie- 3 noiembrie a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au acționat pentru prevenirea și combaterea oricăror genuri de fapte antisociale. În total, au fost aplicate peste 700 de sancțiuni contravenționale.

Polițiștii Biroului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, aplicând 381 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor la regimul rutier, în valoare de peste 64.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au suspendat 23 de permise de conducere, din care 8 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, 2 pentru depășiri neregulamentare și 1 pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, au fost ridicate 5 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe.

Polițiștii de ordine publică au vegheat la respectarea normelor de conviețuire socială, au fost prezenți în zonele unităților de învățământ și au răspuns tuturor solicitărilor legitime ale cetățenilor.

Aceștia au aplicat 327 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 49.000 de lei, au ridicat 5 certificate de înmatriculare și au suspendat 2 permise de conducere.

În această perioadă, în municipiul Zalău nu a fost înregistrată nicio infracțiune stradală.

De asemenea, prezența activă a polițiștilor în zonele de competență a dus la constatarea a 5 infracțiuni flagrante, respectiv: 2 pentru folosirea unui minor în scop de cerșetorie, una pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, una pentru furt și o conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *