Blocul de locuințe P40 din municipiu, reabilitat cu fonduri europene

Astăzi, 10 februarie 2023, a fost demarată procedura de recepție a obiectivului de investiții „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuinţe P40 din municipiul Zalău”, proiect implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea A – Clădiri rezidenţiale.

Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, bugetul de stat și bugetul local, valoarea finală a lucrărilor executate fiind de 1.314.597,47 lei cu TVA.

Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Zalău în contextul demersurilor efectuate de autoritățile locale pentru combaterea efectelor generate de gazele cu efect de seră.

Prin implementarea acestui proiect va scădea cu cel puțin 50 la sută consumul anual specific de energie la blocul de locuinte P40 din Municipiul Zalau și va crește numărul de gospodarii cu o clasficare mai bună a consumului de energie de la 0 la 40 la blocul P40.

Principalele lucrări efectuate 

Investiţia realizată prin proiect cuprinde lucrări de eficiență energetică a blocului de locuințe, inclusiv reabilitare termică a anvelopei clădirii și schimbarea corpurilor de iluminat de pe casa scării blocului de locuinţe P40 din municipiul Zalău, str. T. Vladimirescu, nr. 8.

1.Lucrări de reabilitare termică a anvelopei:

a. izolarea termică a fațadelor, parte opacă cu o grosime a termoizolației de 15 cm și soclu cu 6 cm;

b. închiderea balcoanelor și/sau logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeților;

c. termohidroizolarea acoperișului tip terasă, cu o grosime a izolației de 20 cm.

2. Alte activități suplimentare de eficiență energetică:

a. înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent din spațiile comune cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, aferente părților comune ale blocului de locuințe;

b. înlocuirea liftului;

3. Măsuri conexe, care nu conduc în mod direct la creșterea eficienței energetice:

a. înlocuirea circuitelor electrice în părțile comune, casa scării;

b. repararea acoperișului tip terasă, inclusiv repararea sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei;

c. demontarea instalațiilor și a echipamentelor montate aparent pe fațadele/terasa blocului de locuinţe, precum şi montarea/remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenţie;

d. refacerea canalelor de ventilație din apartamente în scopul ventilării natural a spațiilor ocupate;

e. repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura blocului de locuințe;

f. înlocuirea instalației de distribuție a apei reci din subsolul blocului de locuințe;

g. înlocuirea colectoarelor de canalizare menajeră din subsolul blocului de locuinte;

h. refacerea finisajelor interioare aferente spațiilor commune din bloc (casa scării), inclusiv reparații locale.

3.1 Măsuri conexe – Lucrări de intervenție structurale și nestructurale:

a. Consolidarea elementelor, subansamblurilor sau a ansamblului structural – reparații locale la hidroziolația existentă;

b. Refacerea finisajelor interioare și exterioare și repararea elementelor constructive ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *