VIDEO | Terheș oferă detalii despre alianța care vrea să “demoleze” PSD-PNL
Europarlamentarul Cristian Terheș a oferit noi detalii despre alianța politică „suveranistă” care se profilează în România pentru alegerile din 2024. Planul de bătaie a fost anunțat la emisiunea „Ediția de seară”, realizată de Dinu Criste la Cluj Live și vine după precizările liderului AUR, George Simion, care îl anunța zilele trecute pe Terheș drept cap de listă la alegerile europarlamentare pe listele AUR. Terheș a explicat, de asemenea, ce partide ar urma să ia parte la acest bloc politic și cu cine se fac negocieri.
„Da, e vorba de o alianță care o să fie, o alianță a forțelor suveraniste, conservatoare, creștine din România, o alianță construită în jurul AUR”, a declarat europarlamentarul Cristian Terheș, în emisiunea Ediția de seară, realizată de Dinu Criste la Cluj Live.
Opțiunile sunt clare, transmite Terheș: vorbim fie de suveranism, fie de progresism și neomarxism.
„AUR este partid parlamentar, au grupuri și în Camera Deputaților și în Senat, și a dovedit că e un partid care a reușit să adune oameni.
Îmi aduc aminte când a intrat în Parlamentul României în 2020 mulți spuneau în mediul politic: le dăm 3 luni de zile și se risipesc, că-i fură alte partide; nu s-a întâmplat asta! S-a dovedit că așa cum a fost lista construită cu oamenii care au fost atunci a reușit să strângă un nucleu de oameni, care au crezut într-o idee: națională, creștină, conservatoare. Și au mers înainte! Pentru 2024, mai ales în contextul european actual, cred că toți trebuie să trecem peste orice asperități care ar exista între unii și alții și să oferim românilor o alegere clară: suveranism sau progresism / neomarxism”, a precizat Terheș.
Europarlamentarul a explicat, de asemenea, ce partide ar urma să ia parte la acest bloc politic și cu cine se fac negocieri.
„Discuția a fost despre a forma o alianță în jurul AUR și lucrăm la obiectivul acesta. Mai sunt și alte partide mai mici, care se vor alătura acestui proiect, tocmai pentru a oferi românilor o alternativă viabilă la alegerile din 2024.
PNȚCD are în momentul de față 2-3%. Merită (n.r.: o alianță), pentru că e vorba de fiecare vot. (…) Alternativa a fost PNL-PSD, care când sunt în opoziție, guvernează împreună, dar de fapt guvernează de cele mai multe ori împotriva românilor. Cred că e momentul să oferim o alternativă românească de guvernarea, unde să avem oameni bine pregătiți, mai ales la europarlamentare. Aici am avut o discuție cu Simion, unde să fim atenți la candidații de pe listă, să fie oameni bine pregătiți, oameni care să fie capabili să lupte în interesul României. E puțin diferit acolo în PE. Dacă în Parlamentul național îți permiți să fii mediocru, că vorbești limba și ești acasă, acolo nu-ți permiți.
România are nevoie de o forță, și când spun forță nu mă refer neaparat la un partid, ci la un grup.
Partide din noul bloc politic: AUR, clar PNȚCD, există deja discuții avansate cu ANȚ (Alianța Național Țărănistă, care e un alt partid rupt din PNȚ în urmă cu câțiva ani); mai este Partidul Republican. De asemenea, există discuții avansate cu Alianța pentru Renașterea Națională și mai sunt. Trebuie adunați toți, dincolo de confesiunea la nivel individual, important e obiectivul național aici.
Să ne uităm la lucrurile care ne unesc, mai mult decât la lucrurile care ne despart. În momentul acesta atuul pe care chiar România îl poate aduce în politica europeană este să arătăm că în România avem oameni cu diverse opțiuni politice, religioase și etnice – mai ales Transilvania – și suntem un bun model de conviețuire. Adică nu veniți voi și să ne spunți cu neomarxismul acesta și să ștergem toți fără nume, etnicitate și fără religie. Nu se poate așa ceva”, a concluzionat Cristian Terheș.