Comuna Surduc se modernizează în urma obținerii fondurilor europene prin PNRR

Comuna Surduc este condusă de primarul Alin Băbănaș, aflat la al doilea mandat. Primăria Surduc continuă implementarea proiectelor de investiții. Lucrările de modernizare a sediului de Primărie sunt în plină desfășurare, iar recent a fost semnat contractul pentru reabilitarea Căminului Cultural din localitatea Cristolțel, un proiect pentru care primarul a accesat fonduri europene din PNRR.


Căminul Cultural din Cristolțel modernizat cu 13,5 miliarde lei vechi din fonduri europene

Primarul Alin Băbănaș a fost invitat la sediul Ministerului Dezvoltării, la data de 10 martie, unde a semnat contractul de finanțare pe PNRR – Componenta 10 Valul Renovării pentru proiectul „Eficientizare energetică a Căminului Cultural Cristolțel”.

Valoarea totală a proiectului este de 1,35 milioane lei (13,5 miliarde lei vechi), din care fonduri europene nerambursabile 972.000 lei, iar contribuția proprie a Primăriei Surduc este de 378.000 lei. 

În cadrul proiectului de eficientizare energetică se vor realiza următoarele lucrări: acoperiș nou, izolare termică pod, panouri fotovoltaice, acces pentru persoane cu handicap, izolare termică exterioară, schimbare tâmplărie (geamuri și uși noi), instalații noi (rețea electrică, încălzire), racorduri la utiități, trotuare noi, etc.


Constructorul anunță că a realizat 65 % din lucrările de modernizare a sediului Primăriei

Comuna Surduc va avea printre cele mai moderne sedii de Primărie din județ, grație unui proiect demarat de primarul Alin Băbănaș. Noul sediu care va fi mândria cetățenilor va oferi un confort sporit și condiții optime atât angajaților, cât și celor care îi vor trece pragul.

Lucrările la noul sediu al Primăriei sunt în plină desfășurare, iar până în prezent constructorul a reușit să finalizeze următoarele:

  • – acoperișul cu burlane și ceterne (sistem de scurgere a apelor pluviale)
  • – rețeaua electrică
  • – tencuieli interioare
  • – montarea tâmplăriei din PVC (uși și geamuri cu sticlă termopan)
  • – izolarea termică exterioară și tencuială minerală decorativă (urmând ca partea neacoperită cu tencuială decorativă să fie placată cu cărămidă ornamentală)
  • –  în prezent se lucrează la sistemul de încălzire prin pardoseală și amenajări interioare

Lucrările sunt programate să fie finalizate în cursul lunii august, astfel încât angajații să se mute în noul sediu.


„Felicit constructorul pentru seriozitatea de care dă dovadă. Lucrările au avansat rapid și sunt realizate într-un stadiu de 65%. Sunt lucrări bine executate la un nivel calitativ ridicat”, transmite primarul Alin Băbănaș.


Fonduri europene din PNRR pentru dotarea unităților de învățământ

Primarul Alin Băbănaș a depus în cursul lunii martie un nou proiect de finanțare cu fonduri europene din PNRR „Dotarea cu mobilier, materiale didactice, echipamente digitale la Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc cu școlile arondate” – Componenta C15 Educație.

Proiectul are o valoare de 1,8 milioane lei (18 miliarde lei vechi) prin care se va realiza următoarele:

La Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc – dotare atelier mecanic, dotare laborator de informatică cu calculatoare, laboratoare de științe, dotarea sălilor de clasă cu mobilier nou, achiziția de imprimante, videoproiectoare, dotare cabinet de asistență psihopedagogică, dotarea sălii de sport cu materiale didactice.

La cele trei Grădinițe cu program normal din Surduc, Tihău și Cristolțel – dotarea cu mobilier specific, materiale didactice pentru preșcolari.


„Primăria Surduc este preocupată de toate probleme comunității și profităm de fondurile europene din PNRR pentru a realiza investiții importante în modernizarea instituțiilor publice, dar în special în unitățile de învățământ pentru asigurarea celor mai bune condiții pentru toți elevii noștri”, transmite primarul Alin Băbănaș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *