Festivalul Internațional de Folclor „La fântâna dorului” a avut ecouri în toată lumea

În perioada 13-18 iulie, în orașul Șimleu Silvaniei, s-a desfășurat cea de-a XXI-a ediți a Festivalului Internațional de Folclor pentru Românii de Pretutindeni „La Fântâna Dorului”, la care au participat 22 de colective și ansambluri din Bulgaria, Ucraina, Servia -Valea Timocului, Mexic – America de Nord, precum și numeroase ansambluri din România!

Evenimentul a avut ca scop promovarea și valorificarea identității culturii tradițonale și și-a propus întărirea ideii de unitate a românilor, de păstrare a obiceiurilor și tradițiilor, a limbii și culturii românești, atât în țară, cât și în afara granițelor.

Prin grija desăvârșită pe care au avut-o pentru organizarea evenimentului, membrii familiei Neaga au reușit să strângă la un loc peste 500 de tineri dornici și însetați de tradiția și identitatea românească, să-i promoveze și să organizeze acest festival internațional cu ecou aproape în toată lumea.

Au fost organizate frumoase spectacole, parada portului, cântecului și jocului popular românesc, excursii minunate.

Grupurile de peste hotare au făcut excursii în județul Cluj, Sălaj și Bihor – Valul Miresii, Grădina Botanică din Jibou, Mănăstirea Bobota, Mănăstirea Bic, Oradea, etc.

În fața sutelor de spectatori au evoluat invitații speciali: Alexandra Chira, Daniel Constantin-Pop, Roxana Dîrjan, Gabriel Treteag, Trainovic Zvonko, Crina Pop, Georgiana Supuran și Ionel Roșu, Ioana Petran și Ionuț Candrea.

„Sperăm că folclorul românesc va răsuna încă mulți, mulți ani la poalele Măgurii, iar Festivalul Internațional Folcloric -La fântâna dorului – va aduna multe generații pentru a-și înfrupta setea de tot ce este românesc.

Mulțumim Primăriei Orașului Șimleu Silvaniei, Primăriei Comunei Halmășd, Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, părinților copiilor de la Ansanblul Barcăul din Șimleu Silvaniei și tuturor colaboratorilor noștri care și-au adus aportul la reușita acetei ample ediții a festivalului„, transmite directorul festivalului, profesor Gavril Neaga. 


Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni 

One thought on “Festivalul Internațional de Folclor „La fântâna dorului” a avut ecouri în toată lumea

  1. a fost cei mai frumos festival, am retrăit anii frumoși oferiți de acest festival unic in județul nostru, regret că soții Neaga nu au ieșit in scenă. decăt in ultimul episod al festuivalului, prezența voastră era necesară, felicitări, mulțumesc mult!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *