Pompierii sălăjeni au intervenit la două incendii în weekend-ul care a trecut

Vineri la amiază, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sânmihaiu Almașului,  alături de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată, care se manifesta în cimitirul localității Bogdana. A ars vegetația uscată pe aproximativ 50 mp și au fost afectate câteva cruci din lemn.

Al doilea incendiu s-a produs duminică după-amiază în localitatea Pustă Vale, unde pompierii din cadrul Secției Șimleu Silvaniei au lichidat incendiul care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 2000 mp. Pe lângă terenul afectat, au mai ars materiale plastice și cauciuri.  

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Porolissum” al județului Sălaj face apel la cetățeni să respecte următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:

– desfășurarea arderii să aibă loc numai pe timp de zi și în condiții meteorologice fără vânt;

– arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate sau pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii și stingerea jarului după terminarea activității;

– colectarea vegetației uscate și a resturilor vegetale în grămezi, astfel încât arderea să fie controlată;

– executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/ construcții și să nu afecteze rețelele electrice de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curățarea de vegetație, a suprafeței din jurul fiecărei grămezi, pe o distanță de 5 metri;

– asigurarea mijloacelor și materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanentă a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii; – se interzice acoperirea focarelor cu pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *